ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση-Άγκυρα: Ένοπλη κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη

Επίθεση-Άγκυρα: Ένοπλη κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη
REUTERS/UMIT BEKTAS

Η ένοπλη οργάνωση TAK (Kurdistan Freedom Hawks) ανέλαβε πριν λίγο την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 27 μελών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ενός πολίτη.

Σύμφωνα με το Reuters, η οργάνωση ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το χτύπημά της αποτελεί «απάντηση» στις πολιτικές του Ταγίπ Ερντογάν και στην εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Επίσης, η οργάνωση προειδοποίησε τους ξένους τουρίστες για τον κίνδυνο που διατρέχουν εάν επισκεφθούν την Τουρκία.

«Ο τουρισμός (...) είναι ένας στόχος που θέλουμε να καταστρέψουμε. Συμβουλεύουμε τους ξένους και Τούρκους τουρίστες να μην επισκέπτονται τις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας» σημειώνει η ΤΑΚ σε ανακοίνωση που ανάρτησε τον ιστότοπο της.

Προειδοποίησαν επιπλέον ότι εκείνοι δεν θα είναι «υπεύθυνοι για όσους πεθάνουν στις επιθέσεις που θα διαπράξουν σε αυτούς τους τομείς».

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν», όπως είναι το όνομα της οργάνωσης που στο παρελθόν συνδεόταν με το PKK, απειλούν την Τουρκία με περαιτέρω επιθέσεις και αποκαλύπτουν ότι ο βομβιστής ήταν ένας 26χρονος Τούρκος υπήκοος, γεννημένος στην πόλη Βαν.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Τους 17 έφθασαν οι συλληφθέντες για την επίθεση την Άγκυρα

Επίθεση στην Άγκυρα: Οι τουρκικές Αρχές «δείχνουν» το PKK

Πολύνεκρο μακελειό στην Άγκυρα - επίθεση κατά στρατιωτών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ