ΚΟΣΜΟΣ

Η «οδύσσεια» ενός γάτου – πρόσφυγα και η συγκινητική επανένωση με την οικογένειά του

Η «οδύσσεια» ενός γάτου – πρόσφυγα και η συγκινητική επανένωση με την οικογένειά του

Η συγκινητική ιστορία μιας οικογένειας από το Ιράκ και της λευκής γάτας της αποδεικνύει πως τα τετράποδα είναι μέλη μιας οικογένειας και η απώλειά τους – προσωρινή ή μη – αφήνει τις οικογένειες «λειψές».

Η Κουνκούς (Kunkush) ήταν το λευκό, φουντωτό, τετράποδο μέλος μιας οικογένειας από το Ιράκ που αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι της, αναζητώντας καταφύγιο στην ασφάλεια της Ευρώπης.

Ακολουθώντας τα προσφυγικά ρεύματα που έφευγαν από το Ιράκ, η μητέρα, τα πέντε της παιδιά και ο Κουνκούς έφτασαν στη Λέσβο, το Νοέμβριο του 2015.

Τον συγκεκριμένο μήνα, στο νησί έφτασαν πάνω από 100.000 πρόσφυγες από τη χειμαζόμενη Μέση Ανατολή. Ο γατούλης τρομοκρατήθηκε και, πάνω στο γενικότερο χάος, χωρίστηκε από την οικογένειά του.

Λίγες ημέρες αργότερα εντοπίστηκε σε κοντινό χωριό, βρώμικος και ταλαίπωρος. Ωστόσο, ήταν πλέον αργά καθώς η μητέρα και τα παιδιά της είχαν ήδη εγκαταλείψει το νησί και ουδείς γνώριζε τον προορισμό τους.

Τη φροντίδα του γατούλη ανέλαβε ένας κτηνίατρος στη Λέσβο που τον μετονόμασε σε «Δία».

Δύο μήνες μετά, μία εθελόντρια τον πήρε μαζί της στο Βερολίνο, όπου και ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια αναζήτησης της οικογένειάς του. Και, πράγματι, οι προσπάθειες καρποφόρησαν: Η οικογένεια από το Ιράκ είχε εντοπιστεί στη Νορβηγία.

Η στιγμή της επανένωσης έφερε δάκρυα χαράς στη μητέρα και τα παιδιά της που έβλεπαν μετά από μήνες το χαμένο μέλος της οικογένειάς τους ενώ το βίντεο συγκίνησε τον παγκόσμιο Ιστό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ