ΚΟΣΜΟΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου για Brexit χτυπάει με άρθρο του ο Ντ. Κάμερον

Τον κώδωνα του κινδύνου για Brexit χτυπάει με άρθρο του ο Ντ. Κάμερον
REUTERS/Peter Nicholls

Να αναγνωρίσουν τους κινδύνους ενός πιθανού Brexit κάλεσε ο Ντέιβιντ Κάμερον όσους υποστηρίζουν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Με άρθρο του στην εφημερίδα The Daily Telegraph ο Βρετανός πρωθυπουργός αποκαλεί "στοίχημα του αιώνα" μια ενδεχόμενη έξοδο από την ΕΕ.

"Όταν ζητείται από αυτούς που διεξάγουν εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας να παρουσιάσουν ένα σχέδιο της χώρας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνονται ασαφείς", γράφει ο πρωθυπουργός. Και προσθέτει: "Αυτό που προτείνουν σήμερα είναι ένα άλμα στο σκοτάδι".

Όπως επισημαίνει ο κ. Κάμερον "δεν αρκεί απλά να διαβεβαιώνουν ότι όλα θα είναι καλά όταν θέσεις εργασίας και το μέλλον της χώρας μας διακυβεύονται".

Την ομόφωνη στήριξή τους πάντως στον Βρετανό πρωθυπουργό έδωσαν οι κεντρικοί τραπεζίτες κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 στη Σανγκάη, οι οποίοι σημείωσαν ότι "το σοκ μιας ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση" ανάμεσα στους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ