ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος

Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος
REUTERS/ STRINGER

Επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Ντιγιάλα, στο ανατολικό Ιράκ με 27 νεκρούς και 55 τραυματίες σημειώθηκε σήμερα, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλα τμήματα στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με δημοσίευση στο twitter.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός σιίτη πολιτοφύλακα παρουσία μεγάλου πλήθους στη Μουκνταντίγια, μια πόλη που απέχει 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης και δράστης της επίθεσης ήταν ένας άντρας ζωσμένος με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, στόχος της επίθεσης ήταν δύο τοπικοί διοικητές της σιιτικής οργάνωσης Χασίντ Σάαμπι, οι οποίοι παρακολουθούσαν την κηδεία.

"Ο βομβιστής αυτοκτονίας τους πλησίασε και ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας και τους δύο καθώς και πολλούς άλλους" είπε ένας ταγματάρχης της αστυνομίας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, αυτόπτες μάρτυρες, και αξιωματούχοι ανέφεραν πως η κατάσταση στην περιοχή Μουγκαντίγια είναι τεταμένη, και εκατοντάδες μέλη της σιιτικής πολιτοφυλακής έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους, χωρίς την παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας.

Η πολιτοφυλακή έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για τέτοιου είδους επιθέσεις σε σουνιτικά τζαμιά και κατοικίες στη Ντιγιάλα, τον Ιανουάριο, αλλά οι οργανώσεις αρνούνται τις κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ