Διαδήλωση στη Ρώμη υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών
Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη με αίτημα την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.
«Ζητάμε ισότιμο γάμο και δικαίωμα στην υιοθεσία», ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα της κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Λαού της ιταλικής πρωτεύουσας.
Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες η ιταλική βουλή θα κληθεί να εγκρίνει οριστικά τον νόμο που αφορά τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο οποίος προβλέπει δικαιώματα ισότιμα με τον γάμο, εκτός της λεγόμενης «Stepchild Adoption». Πρόκειται για την δυνατότητα υιοθεσίας, από το ένα μέλος του ζευγαριού, των παιδιών του συντρόφου, το οποίο αρχικά είχε ενταχθεί στο σχέδιο νόμου, αλλά τελικά δεν συμπεριελήφθη στο τελικό κείμενο, λόγω αντιδράσεων του μικρού κόμματος «Νέα Κεντροδεξιά», που μετέχει στην κυβέρνηση.
Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζητούν, τώρα, την πλήρη νομική προστασία των παιδιών με γονείς του ίδιου φύλου, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi) έχει δεσμευθεί να καταθέσει σύντομα στο κοινοβούλιο νέο σχέδιο νόμου, το οποίο και θα αναμορφώνει το δικαίωμα στην υιοθεσία, με αναφορά τόσο στα ετεροφυλόφιλα όσο και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Μειωμένη παραγωγή και κακή ποιότητα στο φετινό ελαιόλαδο – Ταχεία ανάπτυξη για το Olive Legend Group
08:14
Άνοιξε ο εναέριος χώρος του Ιράν - Είχε κλείσει λόγω φόβων για αμερικανικό στρατιωτικό χτύπημα
08:09
Οι ταινίες της εβδομάδας: Νέος Τιμοτέ Σαλαμέ κι ένα αιματηρό μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν
08:05
Έως και 3% υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά τις νέες δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν
08:02