ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι η «ιδανική» ηλικία

Ποια είναι η «ιδανική» ηλικία
GETTY IMAGES/ ideal image

Ο υπολογισμός της ιδανικής ηλικίας δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οι νέοι άνθρωποι έχουν περισσότερους φίλους, ωστόσο σύμφωνα με αρκετές αναλύσεις οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άνθρωποι, είναι πιο ευχαριστημένοι με την εμφάνισή τους και έχουν λιγότερο άγχος. Η ικανοποίηση της ζωής, μειώνεται από τα μέσα της δεκαετίας και κορυφώνεται ξανά γύρω στα 69.

Η έρευνα έγινε από το YouGov με δείγμα 1.700 ενηλίκων. Συγκεκριμένα, στα 36 είναι η καλύτερη περίοδος ενός ανθρώπου, στα 29 έχουν καλύτερη σωματική υγεία και η τύχη έρχεται στα 51.

Η γενιά που δεν μπορεί να μεγαλώσει

Τι θα έδινες για να γυρίσεις τον χρόνο πίσω; Αν είσαι νέος, πιθανόν να έδινες ένα χρόνο από τη ζωή σου.

Το παραπάνω ερώτημα ρωτήθηκαν άτομα όλων των ηλικιών. Ξεκινώντας από τους νέους, το 74% απάντησε ότι θα ήθελε να γυρίσει το χρόνο πίσω, ενώ μάλιστα το 29% απάντησε ότι θα «χάριζαν» ένα χρόνο από τη ζωή τους για να γίνουν παιδιά για μια βδομάδα. Καθώς, όμως, μεγαλώνουν οι ηλικίες, το ποσοστό του ‘ναι’ για μείον ένα χρόνο ζωής, μειώνεται. Στις ηλικίες από 25-49 το ποσοστό ανέρχεται στο 56%, στα άτομα που είναι 50-64 μειώνεται στο 40%, ενώ πέφτει δραματικά στο 35% σε ηλικίες άνω των 65 ετών.

Έχει αποδειχθεί, ότι στα 36 τους οι άνθρωποι τείνουν να έχουν καλή ισορροπία όσον αφορά την υγεία και την τύχη. Οπότε, αν έχεις γεννηθεί το 1980, πρέπει να νοιώθεις πραγματικά υπέροχα σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ