ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε τετράχρονη κρυμμένη σε βαλίτσα σε πτήση για Παρίσι

Βρέθηκε τετράχρονη κρυμμένη σε βαλίτσα σε πτήση για Παρίσι
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ένα παιδί τεσσάρων ετών, βρέθηκε κρυμμένο σε χειραποσκευή γυναίκας επιβάτη, που ταξίδεψε τη Δευτέρα στην πτήση Κωνσταντινούπολη-Παρίσι, όπως έγινε γνωστό.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Independent, ένας άλλος επιβάτης παρατήρησε κάτι περίεργο να κινείται μέσα στην τσάντα και ειδοποίησε το πλήρωμα του αεροπλάνου. Ζήτησαν από τη γυναίκα να ανοίξει τη βαλίτσα και έκπληκτοι ανακάλυψαν το παιδί.

Η Air France επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η γυναίκα συνελήφθη κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, όπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν ξεκάθαρο αν η γυναίκα είχε συγγενική σχέση με το παιδί.

Ένα ενδεχόμενο που ερευνάται, είναι το παιδί μπήκε λαθραία στην Ευρώπη, από ένα παράνομο κύκλωμα υιοθεσιών. Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, η γυναίκα είναι κάτοικος Γαλλίας και είχε ξεκινήσει την διαδικασία υιοθεσίας του τετράχρονου κοριτσιού από την Αιτή.

Στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, δεν της επέτρεψαν να επιβιβαστεί μαζί της στο αεροπλάνο. Η γυναίκα τότε αποφάσισε να αγοράσει άλλο εισιτήριο και να κρύψει το παιδί στην βαλίτσα.

Αφού επιβιβάστηκε, έβαλε το σακίδιο στα πόδια της, κάτω από μια κουβέρτα. Όμως στα μισά της πτήσης το μικρό κορίτσι ήθελε να πάει στην τουαλέτα και άρχισε να παραπονιέται.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα. “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπεύθυνοι του αεροδρομίου είναι τα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου, σε αυτή την περίπτωση το Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ