ΚΟΣΜΟΣ

Η νέα ρωσική ταξιαρχία αποτελείται από δελφίνια

Η νέα ρωσική ταξιαρχία αποτελείται από δελφίνια
CNN International

Έγγραφo από το γραφείο Εθνικής Άμυνας, της ρωσικής ομοσπονδίας, αναφέρει ότι ο στρατός θέλει να χρησιμοποιήσει δελφίνια για κατασκοπευτικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, αναζητούν πέντε ρινοδέλφινα, τρία αρσενικά και δύο θηλυκά. Άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να έχουν είναι το μέγεθος τους να κυμαίνεται στα 2.3 με 2.7 μέτρα και η ηλικία τους να είναι 3 έως 5 ετών.

Ο στρατός διατίθεται να πληρώσει 5.000 δολάρια για κάθε ένα, με την προϋπόθεση να είναι “αρκετά δραστήρια”. Τα έγγραφα επίσης αναφέρουν ότι δεν πρέπει να έχουν σημάδια στο σώμα τους και να έχουν υγιή στοματική κοιλότητα, χωρίς σπασμένα δόντια ή τραυματισμένα, ενώ ο ρυθμός της αναπνοής τους να μην ξεπερνά τις τέσσερις αναπνοές, το λεπτό. Ανάμεσα στα αιτήματα, ορίζεται ότι τα δελφίνια πρέπει να έχουν αλιευθεί με την παρουσία ειδικών και να μεταφερθούν ανώδυνα, σε μπανιέρες γεμάτες με θαλασσινό νερό, σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ζώα πολέμου

Τα ζώα ανέκαθεν είχαν ρόλο στους πολέμους. Από την εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου, με τους ελέφαντες να χρησιμοποιούνται για το ιππικό, μέχρι και τον Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο. Σκύλοι έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, από το να μεταφέρουν μηνύματα και να λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας, μέχρι και σε ορυχεία.

Τα δελφίνια συγκεκριμένα, έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ναυτικού και στο παρελθόν, τόσο το αμερικανικό όσο και το ρωσικό, όπως και τα θαλάσσια λιοντάρια. Αυτά τα εξαιρετικά εκπαιδευμένα θηλαστικά είναι σε θέση να ανιχνεύσουν κινδύνους όπως θαλάσσιες νάρκες ή εχθρικούς δύτες που προσπαθούν να εισβάλλουν μέσα μπλόκα ή σε περιορισμένες περιοχές.

Ενώ ο σκοπός των δελφινιών στον πόλεμο δεν είναι ακόμα προφανής, το 2014, στον πόλεμο της Κριμαίας, οι ουκρανικές αρχές εξανάγκαζαν τα ζώα να κάνουν διάφορες δραστηριότητες.

«Το πρόγραμμα στρατολόγησης δελφινιών στην πόλη της Κριμαίας στην Σεβαστούπολη, θα πρέπει να διατηρηθεί και να κατευθυνθεί προς τα συμφέροντα του ρωσικού ναυτικού», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, RIA Novosti.

All flippers on deck! Russia looks to recruit new dolphin brigade

By Euan McKirdy, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ