Πολύνεκρη επίθεση τζιχαντιστών σε τουριστικό θέρετρο
Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων πραγματοποιήθηκετο απόγευμα σε τουριστικό θέρετρο στην Ακτή Ελεφαντοστού. O ως τώρα απολογισμός είναι 14 νεκροί πολίτες και δύο στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Η επίθεση έγινε από ομάδα ενόπλων που εισέβαλε σε δύο ξενοδοχεία και άρχισε να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNΝ, υπήρξε ανταπάντηση των αρχών ασφαλείας.
Η αστυνομία πραγματοποίησε εκκαθαριστικες επιχειρήσεις στα δύο ξενοδοχεία.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση δήλωσε πως στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε άντρες, πέντε γυναίκες και ένα παιδί.
To τουριστικό θέρετρο Grand Bassam, όπου έγινε η επίθεση, βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Αμπιτζάν και είναι μια περιοχή με πολλές παραλίες, καφετέριες και εστιατόρια στα οποία συχνάζουν δυτικοί πολίτες.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου δύο μήνες μετά από εκείνη που είχαν κάνει ισλαμιστές σε ξενοδοχείο στη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο.
Ναυάγιο στα Κανάρια Νησιά: Πάνω από 80 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί
23:39
Ισχυρή μπόρα στη Θεσσαλονίκη: Έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν σταθμοί του Μετρό
23:35
Προσποιήθηκε τον λογιστή και άρπαξε από ηλικιωμένη χιλιάδες ευρώ στην Πρέβεζα
23:27
Σε δημοπρασία η κιθάρα του Τζορτζ Μάικλ από το μουσικό βίντεο «Faith»
23:16