Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 20 υπόπτους, στον απόηχο της επίθεσης στην Άγκυρα
Στη σύλληψη 20 υπόπτων προχώρησε η τουρκική αστυνομία, στη διάρκεια επιχείρησης σε 32 σημεία της πόλης στην Κωνσταντινούπολη, στον απόηχο της επίθεσης στην Άγκυρα.
Η επιχείρηση είχε ως στόχο τη σύλληψη μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), και μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται και δικηγόροι, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποιούνται ενώ οι μάχες μεταξύ κούρδων μαχητών του PKK και αστυνομικών επεκτείνονται σε νέες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η αστυνομία χρησιμοποιεί ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα στις επιχειρήσεις της, μετά την τελευταία επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, την Κυριακή, που προκάλεσε τον θάνατο 37 ανθρώπων.
Το τουρκικό πρακτορείο μεταδίδει ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε 32 σημεία της πόλης, με την υποστήριξη σύγχρονων μέσων, κυρίως ελικοπτέρων.
Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, μετά τους υγειονομικούς ελέγχους. Το Ανατολή αναφέρει επίσης, ότι έγιναν κι άλλες συλλήψεις υπόπτων καθώς αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες οκτώ τουρκικές επαρχίες.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτοκτονίας της Κυριακής σε πολυσύχναστο σημείο της Άγκυρας, με το υπουργείο των Εσωτερικών της Τουρκίας να υποστηρίζει ότι η επίθεση διαπράχθηκε από νεαρή γυναίκα, μέλος του PKK.
Μυστηριώδης «μαγική» πινακίδα με κατάρες ανακαλύφθηκε στην Ολλανδία
10:59
Στεγαστικό: Ο «ειδικός δείκτης τιμών» ακινήτων ανοίγει τη συζήτηση για πλαφόν στις παλιές κατοικίες
10:54
Χειροπέδες σε 53χρονο στον Πειραιά για πλαστά χαρτονομίσματα και παράνομη οπλοκατοχή
10:54
Ανήλικος διέρρηξε σπίτι στη Θεσσαλονίκη - Ζητούσε 700 ευρώ για να επιστρέψει τα κλοπιμαία
10:46