ΚΟΣΜΟΣ

Τα «τιτιβίσματα» του Πάπα για τα τρίτα γενέθλιά του

Τα «τιτιβίσματα» του Πάπα για τα τρίτα γενέθλιά του
REUTERS/Alessandro Bianchi

Ο ποντίφικας θέλει να μεταδώσει το καθολικό του μήνυμα στην νεολαία, μέσω των κοινωνικών δικτύων, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό και δημιουργεί λογαριασμό στο Instagram. 

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία στρατηγική κίνηση του Βατικανού να μεταδώσει ένα χριστιανικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα στην νέα γενιά.

Ο πάπας Φραγκίσκος συμμετέχει στο twitter (@Pontifex) και έχει 8,9 εκατομμύρια ακόλουθους.

Μέσω των κοινωνικών δικτύων εκφράζει τις απόψεις του σε γεγονότα διεθνούς ενδιαφέροντος ή για να εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με τα κοινωνικά θέματα της ημέρας. Ως προκαθήμενος όμως της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, δίνει συμβουλές για τη ζωή: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν Χριστιανό που δεν ξέρει πώς να χαμογελάσει».

Μετάφραση tweet: «Το Μυστήριο της Συμφιλίωσης, μας επιτρέπει να πλησιάσουμε τον Πατέρα με την εμπιστοσύνη ότι θα μας δίνει πάντα την συγχώρεσή του».

Μετάφραση tweet: «Ο Θεός είναι πραγματικά ‘’πλούσιος σε έλεος’’ και δίνει απλόχερα σ’αυτούς που Του απευθύνονται με ειλικρίνεια στην καρδιά»

Μετάφραση tweet: «Όταν εξομολογηθείτε, θα νοιώσετε τη δύναμή Του, που δίνει μια νέα ζωή και επαναφέρει το πάθος για την πίστη. Μετά την ιερή ομολογία, ξαναγεννιόμαστε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ