ΚΟΣΜΟΣ

Αναστέλλει την έντυπη έκδοσή της η Diario Economico

Αναστέλλει την έντυπη έκδοσή της η Diario Economico
Η ανακοίνωση της αναστολής της έντυπης έκδοσης της μεγαλύτερης πορτογαλικής εφημερίδας Diario Economico

Αυξάνονται οι εφημερίδες σε όλη την Ευρώπη, που αναστέλλουν την έκδοσή τους σε χαρτί, καθώς μετά την El Pais και τον Independent και η πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, έκανε γνωστό πως το φύλλο της της Παρασκευής είναι και το τελευταίο της που τυπώθηκε.

Η κύρια οικονομική εφημερίδα της Πορτογαλίας, ιδιοκτησίας του εκδοτικού ομίλου Ongoing, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες, έκανε γνωστό πως «αναστέλλει σήμερα την έκδοσή της σε χαρτί», ενώ σε σχετική ανακοίνωσή της η διεύθυνση εκφράζει την ελπίδα ότι πρόκειται «για μια προσωρινή αναστολή».

Κανονικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους το τηλεοπτικό κανάλι και η ιστοσελίδα της Diario Economico, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, η οποία δημιουργήθηκε το 1989 και απασχολεί σχεδόν 150 ανθρώπους.

Το προσωπικό της Diario Economico είχε πραγματοποιήσει στις αρχές Μαρτίου μια 24ωρη απεργία για να διεκδικήσει την καταβολή καθυστερούμενων μισθών.

Η εφημερίδα είχε στα τέλη του 2015 κυκλοφορία 13.800 φύλλων, μεγαλύτερη από εκείνη της κύριας ανταγωνίστριάς της, της Jornal de Negocios (12.300), σύμφωνα με την Πορτογαλική Αρχή Ελέγχου της Κυκλοφορίας και της Διανομής των εφημερίδων.

Την... πλάτη τους στο χαρτί στρέφουν η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές εφημερίδες, με τον Independent να κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο του στις 26 Μαρτίου.

Τη διακοπή της έντυπης έκδοσής της εξετάζει και η El Pais, η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ισπανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ