ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο κύπριος πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της FlyDubai

Αυτός είναι ο κύπριος πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους της FlyDubai
Facebook/Aristos Sokratous

Ο 38χρονος Άριστος Σωκράτους από την Κύπρο είναι ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη τα ξημερώματα στη ρωσική πόλη Ροστόφ. Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, επιβεβαίωσε την ταυτότητά του, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη, ο Άριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών.

Ο πιλότος καταγόταν από τη Λεμεσό, είχε σπουδάσει στην Oxford Aviation Academy και διέμενε στο Ντουμπάι.

Όπως επισημαίνεται, στο emirates Greek forum: «Τα μαθήματα Ελληνομάθειας ακυρώνουν την προγραμματισμένη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου σήμερα στο Ντουμπάι, ως φόρο τιμής στον άδικο και τραγικό χαμό του Έλληνα πιλότου μαζί με 62 επιβάτες στην πτήση FlyDubai προς Ρωσία».

sokratous

Η συντριβή του αεροσκάφους

"Πενήντα πέντε επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Έξι από τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι. Ο κυβερνήτης ήταν υπήκοος της Κύπρου", δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

H υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Ντουμπάι ανακοίνωσε πως στα θύματα είναι 44 Ρώσοι, δύο Ινδοί και ένας από το Ουζμπεκιστάν.

Παράλληλα, το προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστόφ-ον-Ντον ανακοίνωσε πως τουλάχιστον οκτώ ουκρανοί πολίτες βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο.

Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν επίσης σήμερα πως το πρώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου βρέθηκε στον τόπο της συντριβής.

Εξάλλου η ρωσική Επιτροπή Ερευνών ανακοίνωσε ότι εξετάζει ως πιθανότερες αιτίες του δυστυχήματος ένα σφάλμα του πιλότου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών ή κάποια τεχνική βλάβη.

Αεροσκάφος της Flydubai συνετρίβη στη νότια Ρωσία

Βίντεο με την στιγμή της συντριβής - Εξετάζονται τα αίτια

Ποια είναι η εταιρία χαμηλού κόστους στην οποία ανήκε το αεροσκάφος που συνετρίβη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ