ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας μιλά στο CNN Greece

Εκρήξεις Βρυξέλλες: Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας μιλά στο CNN Greece

Τη στιγμή των εκρήξεων όπως ο ίδιος τις έζησε, έξω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπου βρισκόταν με το ταξί του, περιέγραψε στο CNN Greece ο Μιχάλης Κοτζαμάνης.

Όπως μας είπε, ακούστηκαν δύο εκρήξεις γύρω στις 8 το πρωί (τοπική ώρα). «Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος κι αρχικά πιστέψαμε ότι κάτι έπεσε από μια γειτονική οικοδομή, όπου γίνονται έργα», είπε ο κ. Κοτζαμάνης και πρόσθεσε ότι μόνο όταν ακούστηκε «το δεύτερο μπαμ και είδαμε τους καπνούς και τα σπασμένα τζάμια καταλάβαμε ότι πρόκειται για έκρηξη».

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, που από εκείνη την ώρα έχει κλείσει, έχει υποστεί σοβαρότατες υλικές ζημιές, καθώς όπως μας είπε ο κ. Κοτζαμάνης έχει πέσει μία οροφή, ενώ μεγάλο μέρος του κτιρίου που ήταν τζαμαρίες, έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα μετά το διπλό χτύπημα των τρομοκρατών, ο κ. Κοτζαμάνης είπε χαρακτηριστικά πως οι Βρυξέλλες μοιάζουν με εγκαταλελειμμένη πόλη: «Πανεπιστήμια, σχολεία, δημόσια κτίρια έχουν κλείσει, στους δρόμους δεν κυκλοφορεί τίποτα πέρα από τον στρατό, την αστυνομία και την πυροσβεστική, ενώ μας έχουν ζητήσει να μείνουμε στα σπίτια μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ