ΚΟΣΜΟΣ

Ο Θ. Βασιλόπουλος περιγράφει στο CNN Greece πως έζησε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ο Θ. Βασιλόπουλος περιγράφει στο CNN Greece πως έζησε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Video grab

Την εμπειρία του από το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες περιέγραψε στο CNN Greece o Θοδωρής Βασιλόπουλος, επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εδρεύει στη βελγική πρωτεύουσα.

Το σπίτι του βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του σταθμού Μάλμπεκ του μετρό των Βρυξελλών, και όπως μας είπε αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί όταν άκουσε έναν θόρυβο και τις κραυγές του κόσμου που έτρεχε αλαφιασμένος για να σωθεί.

Ο κ. Βασιλόπουλος περιέγραψε τις εικόνες των αιμόφυρτων ανθρώπων που έβγαιναν από τον σταθμό του μετρό, ενώ σημείωσε πως τα σωστικά συνεργεία και οι αρχές ασφαλείας έφτασαν άμεσα στο σημείο, παρέχοντας βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν.

Λίγες ώρες μετά το χτύπημα στο σημείο επικρατεί ηρεμία, όμως είναι κάτι παραπάνω από έντονη η παρουσία της αστυνομίας και του στρατού στους δρόμους της πόλης, τουλάχιστον όπως ο ίδιος μπορεί να δει από το παράθυρο του σπιτιού του, στο οποίο παραμένει κλεισμένος έπειτα από σχετική οδηγία.

Οι συγκοινωνίες στις Βρυξέλλες έχουν «νεκρώσει», ενώ ο κόσμος, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, δεν είναι τρομοκρατημένος, ωστόσο η ανησυχία που επικρατεί είναι πολύ μεγάλη.

«Όταν έχεις ξεκινήσει τέτοια πράγματα που γίνονται στις χώρες της Μέσης Ανατολής και αλλού, τον πόλεμο κάποια στιγμή τον φέρνεις και στην πόρτα σου», εκτίμησε ο κ. Βασιλόπουλος τονίζοντας πως η λύση είναι η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η πλήρης καταδίκη τέτοιων ενεργειών από όπου κι αν προέρχονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ