ΚΟΣΜΟΣ

Ρούντι Τζουλιάνι: Η Χίλαρι Κλίντον είναι ιδρυτικό μέλος του Ισλαμικού Κράτους

Ρούντι Τζουλιάνι: Η Χίλαρι Κλίντον είναι ιδρυτικό μέλος του Ισλαμικού Κράτους
REUTERS/ DAVID MCNEW

Αιχμηρή κριτική κατά της Χίλαρι Κλίντον εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, κατηγορώντας την ότι μπορεί να θεωρηθεί ως ιδρυτικό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Χίλαρι Κλίντον “θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδρυτικό μέλος του Ισλαμικού Κράτους ”, δήλωσε ο Τζουλιάνι, “επειδή ήταν υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της απόσυρσης της διοίκησης του Ομπάμα από το Ιράκ”.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX, ο Τζουλιάνι συνέδεσε την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών με την αποτυχία της διακυβέρνησης Ομπάμα να καταστείλει το Ισλαμικό Κράτος.

“Είχε την ευκαιρία να στρέψει τους πολίτες κατά του ISIS. Βοήθησε στο να δημιουργηθεί ο ISIS”, ανέφερε ο Τζουλιάνι χαρακτηριστικά και συνέχισε:

“Αποτελώντας μέλος της διακυβέρνησης που αποσύρθηκε από το Ιράκ και επέτρεψε στον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ-Μαλίκι να το κυβερνά, αναγκάζοντας τους Σιίτες να επιλέξουν και δεν παρενέβη στον πόλεμο στην Συρία όταν ήταν ακόμη καιρός”.

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι η Χίλαρι ως υπουργός Εξωτερικών δεν ήταν προσωπικά υπεύθυνη για τις αποφάσεις, και ότι το μόνο που θα μπορούσε να είχε κάνει για να υποχρεώσει τον Ομπάμα να αλλάξει την πολιτική του, θα ήταν να παραιτηθεί, ο Τζουλιάνει απάντησε ως εξής: “Αυτό είναι που κάνει κάθε πατριώτης”.

Αντιθέτως, ο Τζουλιάνι επαίνεσε τους Ντοναλντ Τραμπ και Τεντ Κρουζ για την προσέγγισή τους κατά του Ισλαμικού Κράτους. “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι (οι Τραμπ και Κρουζ) θα εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον του Ισαλμικού Κράτους".

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η Χίλαρι Κλίντον στην ομιλία της επεσήμανε πως θα προσπαθήσει να κατανικήσει το Ισλαμικό Κράτος και να προστατέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την τρομοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ