ΚΟΣΜΟΣ

Τροχαίο με 12 νεκρούς στη Γαλλία από μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

Τροχαίο με 12 νεκρούς στη Γαλλία από μετωπική σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
REUTERS/ FRANCOIS LENOIR

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 12 νεκρούς Πορτογάλους σημειώθηκε στη Γαλλία. Φορτηγό συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Τα θύματα ήταν όλα επιβάτες του μίνι λεωφορείου, το οποίο ταξίδευε από την Ελβετία με προορισμό την Πορτογαλία, όταν συνέβη το τροχαίο, σε κεντρική οδό, που περνούσε μέσω του Montbeugny στην περιοχή Allier στη Γαλλία.

“Οι 12 επιβάτες του λεωφορείου, οι οποίοι ήταν όλοι Πορτογάλοι, είναι νεκροί”, ανέφεραν οι τοπικές αρχές σε δήλωσή τους. Το νεότερο θύμα ήταν ένα κορίτσι 12 ετών, όπως ανέφερε τοπική αξιωματούχους.

Το μίνι λεωφορείο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με το φορτηγό. Ο οδηγός του λεωφορείου και οι δύο Ιταλοί επιβαίνοντες του φορτηγού, επέζησαν της σύγκρουσης με ελαφρά τραύματα, σύμφωνα με την Guardian.

Σύμφωνα με αρχική αναφορά της αστυνομίας, ο οδηγός του μίνι λεωφορείου δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τα αίτια της σύγκρουσης.

Περίπου 60 πυροσβεστικά οχήματα, 6 ασθενοφόρα και 20 αξιωματούχοι της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο. Ο δρόμος έκλεισε αμέσως μετά το δυστύχημα, μέχρι τις 6 τοπική ώρα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη Le Monde, ο εν λόγω δρόμος που διέρχεται από τα ανατολικά στα δυτικά της χώρας, θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους στη Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ