ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία των ΗΠΑ τα αδέλφια Μπακράουι

Σε κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία των ΗΠΑ τα αδέλφια Μπακράουι
REUTERS/Charles Platiau

Σε έναν εκ των καταλόγων υπόπτων για τρομοκρατία των ΗΠΑ πριν καν τις επιθέσεις στο Παρίσι βρισκόταν ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι ένας εκ των βομβιστών-καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών, σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Μάλιστα, ο αδελφός του Χάλιντ, ο οποίος ανατινάχθηκε στο μετρό των Βρυξελλών, είχε προστεθεί σε αυτόν τον κατάλογο "λίγο μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, πριν από πολλούς μήνες", πρόσθεσε το δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιον κατάλογο αναφέρεται.

Ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι είχε απελαθεί στην Ολλανδία από τις αρχές της Τουρκίας τον Ιούλιο, μετά τη σύλληψή του κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία τον Ιούνιο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC είχε μεταδώσει την Πέμπτη πως τα δύο αδέλφια βρίσκονταν στους φακέλους των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινιστεί σε ποια από τις διάφορες βάσεις δεδομένων ή σε ποιον κατάλογο υπόπτων των αμερικανικών αρχών βρίσκονταν τα ονόματά τους.

Οι αρχές αναζητούσαν τον Χάλιντ ελ Μπακράουι στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι, διότι είχε εκμισθώσει με ψεύτικο όνομα ένα διαμέρισμα στο Σαρλερουά, στο Βέλγιο, που είχαν χρησιμοποιηθεί ορισμένοι από τους δράστες του μακελειού της 13ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα, σε βάρος του είχαν εκδοθεί την 11η Δεκεμβρίου δύο εντάλματα σύλληψης, ένα διεθνές και ένα ευρωπαϊκό, από τους δικαστές που είχαν αναλάβει την έρευνα για τις επιθέσεις με 130 νεκρούς στο Παρίσι και στο Σεν Ντενί.

Πηγή: CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ