ΚΟΣΜΟΣ

"Πυρά" Ερντογάν κατά Ευρώπης για ήπια στάση απέναντι σε τρομοκρατία

"Πυρά" Ερντογάν κατά Ευρώπης για ήπια στάση απέναντι σε τρομοκρατία
REUTERS/Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via Reuters

"Πυρά" κατά των αρχών της Ευρώπης εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τις ότι τηρούν "ήπια" στάση απέναντι σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ειδικά οι υπηρεσίες πληροφοριών θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την ανεπάρκεια που επέδειξαν μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, οι ευρωπαϊκές αρχές αποδείχθηκαν "ανίκανες", αφού η Άγκυρα απέλασε, τον περασμένο Ιούλιο, τον έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας των Βρυξελλών αλλά κατόπιν εκείνος αφέθηκε ελεύθερος.

Μιλώντας στην πόλη Σοργκούν είπε ότι οι Βέλγοι "επέτρεψαν σε μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης να στήσουν σκηνές ακριβώς δίπλα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επιτρέπουν την επίδειξη φωτογραφιών των τρομοκρατών, άφησαν τις σημαίες τους να υψωθούν εκεί".

"Τόσο ανίκανες κυβερνήσεις... Συλλάβαμε αυτόν τον τύπο στο Γκαζίαντεπ, τον απελάσαμε, τον στείλαμε πίσω. Αυτοί οι κύριοι δεν έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο και άφησαν ελεύθερο τον τρομοκράτη", υπογράμμισε.

Και συνέχισε: "Αδελφοί μου, η τρομοκρατία δεν είναι πρόβλημα μιας μόνης χώρας, είναι όλου του κόσμου. Θεού θέλοντος, θα το καταλάβουν".

Ο Ερντογάν κατηγορεί επίσης την Ευρώπη ότι δεν καταδικάζει την δράση των Κούρδων στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ