ΚΟΣΜΟΣ

Το «χαρτί» των εξωγήινων παίζει ξανά η Χίλαρι Κλίντον

Το «χαρτί» των εξωγήινων παίζει ξανά η Χίλαρι Κλίντον
Χίλαρι Κλίντον REUTERS/Jim Young

Το «χαρτί» των εξωγήινων ρίχνει ξανά στο προεκλογικό παιχνίδι, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, δίνοντας για άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι θα ρίξει «φως» στα... σκοτεινά αρχεία που αφορούν την περιβόητη Περιοχή 51 και τους εξωγήινους, αν εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θα ήθελα να μελετήσω τα αρχεία και να δημοσιεύσω όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται. Αν υπάρχει κάτι εκεί και δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια, νομίζω πως οφείλω να το μοιραστώ με τους πολίτες», ανέφερε η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Τζίμι Κίμελ, αφού ξεκαθάρισε ότι ο σύζυγός της, Μπιλ Κλίντον, δεν της είχε αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με το μυστήριο που πλανάται πάνω από την Περιοχή 51, την εποχή της προεδρίας του, η Χίλαρι Κλίντον υποσχέθηκε πως θα ανοίξει την Περιοχή 51 και θα πει στους αμερικανούς πολίτες όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών υπόσχεται αποκαλύψεις για τους εξωγήινους. Λίγους μήνες πριν, μιλώντας σε δημοσιογράφο της The Conway Daily Sun του Νιού Χάμσαϊρ είχε επίσης δώσει την υπόσχεση πως θα δημοσιοποιήσει στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη ή μη εξωγήινων, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως :

«Πιστεύω ότι πιθανόν να μας έχουν επισκεφθεί ήδη. Δεν το γνωρίζουμε σίγουρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον, είχε επιβεβαιώσει τον περασμένο Οκτώβριο ότι όταν ήλεγξε τελευταία φορά, ως πρόεδρος, δεν υπήρχαν εξωγήινοι, ενώ και ο διοικητής της NASA, Τσαρλς Φρανκ Μπόλντεν μιλώντας για τη συγκεκριμένη περιοχή είχε τονίσει:

«Έχω επισκεφτεί αυτό το μέρος και θέλω να πω ότι είναι απλά ένα φυσιολογικό ερευνητικό κέντρο. Δεν έχω δει ποτέ εξωγήινους ή διαστημόπλοια ή οτιδήποτε περίεργο», αναφέρεται στην Independent.

Τι είναι η Περιοχή 51

ufo

Πηγή: Twitter

Η Περιοχή 51 είναι μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη νότια όχθη της λίμνης Γκρουμ. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Επίσημα, ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος, ωστόσο με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων.

Έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν ως απόρρητα το 2013 ανέφεραν ότι σε αυτόν το χώρο τελειοποιήθηκε το κατασκοπικό αεροσκάφος U-2, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN. Σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, η Περιοχή 51 λειτουργούσε κυρίως κατά τον Ψυχρό Πόλεμο και αναπτύσσονταν προγράμματα κατασκοπείας και παρακολούθησης.

Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση είναι συχνά θέμα για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και θεάσεις Άγνωστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ). Έχει χρησιμοποιηθεί ως εξωγήινη βάση σε πολλές αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές και πολλοί Αμερικάνοι υποστηρίζουν αυτή την θεωρία και στην πραγματική τους ζωή. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι επιστήμονες που πιστεύουν ότι σε εκείνη την βάση η Αμερικανική κυβέρνηση κατασκευάζει αεροσκάφη παρόμοια με ΑΤΙΑ. Αυτή η θεωρία φαινόταν αδύνατη, αλλά μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν φαίνεται πως είναι και η σωστή.

Η μεγάλη μυστικότητα γύρω από την περιοχή οδήγησε σε μια παγκόσμια παραφιλολογία, για τα ενδότερα της μυστικής βάσης. Η αρχή έγινε με την υπόθεση του Ρόσγουελ, όπου οι λάτρεις των συνωμοσιών αρέσκονται να εικάζουν πως συνετρίβη ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο, τα συντρίμμια του οποίου μαζί με το σώμα ενός εξωγήινου μεταφέρθηκαν στην Περιοχή 51 για εξέταση και μελέτη. Υπάρχουν, δε και πιο προχωρημένες θεωρίες στο Διαδίκτυο που φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις προσελκύουν διαστημόπλοια για να κάνουν πειράματα ώστε να αντιγράψουν τα αεροσκάφη και να μάθουν τα μυστικά μιας πολύ ανώτερης τεχνολογίας.

Εντούτοις, υπάρχουν και θεωρίες που κινούνται σε πιο... στέρεο έδαφος και αναφέρουν ότι για 70 χρόνια, η κυβέρνηση φαίνεται να έκρυβε την ύπαρξη της περιοχής. Η πρώτη παραδοχή έγινε το 1995, από την κυβέρνηση του Μπίλ Κλίντον, με διάταγμα που απάλλασσε την περιοχή από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς της χώρας. Εκεί γεννήθηκαν και άλλες θεωρίες, όπως είναι οι πυρηνικές δοκιμές και η μόλυνση του χώρου με ταφή πυρηνικών αποβλήτων και τοξικών ουσιών.

Η βάση καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος μιας τεράστιας στρατιωτικής έκτασης και αποτελείται από ένα υπόστεγο, ένα φυλάκιο, μερικές δορυφορικές κεραίες, κάποιους κοιτώνες, μια αίθουσα μικρής έκτασης, γραφεία, δρόμους και καταφύγια.

Παρά το γεγονός ότι η βάση δεν έχει κηρυχθεί ως μυστική, όλες οι έρευνες και τα γεγονότα που αφορούν την Περιοχή 51 είναι απόρρητες πληροφορίες .Τον Ιούλιο του 2013, μετά από μια αίτηση που είχε υποβληθεί το 2005 από την FOIA, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) αναγνώρισε δημοσίως για πρώτη φορά την ύπαρξη της βάσης με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων που περιέχουν λεπτομέρειες για την ιστορία και τον σκοπό της Περιοχής 51.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύψεις για τους εξωγήινους και την Περιοχή 51 υπόσχεται η Κλίντον

Τα X-Files της CIA για τους εξωγήινους και τα UFO

Τα απόρρητα έγγραφά της για τους εξωγήινους δημοσιοποίησε η CIA

Oι 116 φωτογραφίες που επέλεξε η NASA για να εξηγήσει την ανθρωπότητα στους εξωγήινους σε ένα video

Αποκαλύψεις για τους εξωγήινους προανήγγειλε η Χίλαρι Κλίντον αν γίνει Πρόεδρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ