ΚΟΣΜΟΣ

Κι όμως... Η έκφραση της άρνησης είναι παγκόσμια

Κι όμως... Η έκφραση της άρνησης είναι παγκόσμια
Ohio State University

Νέα έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, στις ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι η έκφραση της άρνησης δεν γνωρίζει σύνορα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η έκφραση που παίρνουν η άνθρωποι όταν θέλουν να αρνηθούν κάτι, η οποία χαρακτηρίζεται από συνοφρύωμα, ένωση του πάνω με το κάτω χείλος και «ανέβασμα» του πηγουνιού, μπορεί να γίνει κατανοητή οπουδήποτε στον κόσμο...

Στο σχετικό πείραμα συμμετείχαν 158 εθελοντές οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν αρνητικά μέσω της έκφρασης σε τοποθέτησεις των αρμόδιων ερευνητών. Όλες οι εκφράσεις καταγράφηκαν, μελετήθηκαν κι όπως αποδείχθηκε υπήρχαν πολλές ομοιότητες ανεξάρτητα από την εθνικότητα των συμμετεχόντων.

«Η συγκεκριμένη έκφραση του προσώπου όχι μόνο υπάρχει, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο άρνησης», τόνισε ο ερευνητής Αλεξ Μαρτίνες συμπληρώνοντας ότι σε πολλές χώρες η 'not face' αποτελεί μονόδρομο για να εκφράσεις άρνηση χωρίς λόγια.

Επιπλέον, οι ερευνητές προχώρησαν και σε ανάλυση μέσω υπολογιστών αναφορικά με το ρυθμό με τον οποίο οι μύες του προσώπου κινούνται για να αποτυπώσουν την άρνηση.

Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι όλοι οι εθελοντές πήραν την έκφραση άρνησης με τυπική με τον ανθρώπινο λόγο συχνότητα, κάτι που υποδεικνύει ότι κατά βάση, η Not Face αποτελεί από μόνη της ένα «γραμματικό φαινόμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ