ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα για παιδιά που επιβίωσαν από το σεισμό στο Νεπάλ και πωλούνται ως σκλάβοι στην Βρετανία

Έρευνα για παιδιά που επιβίωσαν από το σεισμό στο Νεπάλ και πωλούνται ως σκλάβοι στην Βρετανία
REUTERS/ ANINDITO MUKHERJEE

Τη διεξαγωγή αστυνομικής έρευνας διέταξε η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι, έπειτα από αναφορές ότι παιδιά τα οποία διασώθηκαν από τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ τον περασμένο χρόνο, πωλούνται σε πλούσιες βρετανικές οικογένειες ως οικιακοί σκλάβοι.

Σύμφωνα με την Guardian, η Μέι διέταξε την έρευνα έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Sun, η οποία ισχυρίζεται ότι έπειτα από έρευνα, ανακάλυψε ότι συμμορίες, οι οποίες δρουν στην επαρχία Πουντζάμπ της Ινδίας, παίρνουν ως θηράματα τα παιδιά μεταναστών από το Νεπάλ, καθώς και άπορων οικογενειών από την Ινδία.

Σύμφωνα με την Sun, αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 10 ετών πωλούνται για 5.300 δολάρια από τις συμμορίες στην μαύρη αγορά, σε πλούσιες βρετανικές οικογένειες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως απλήρωτοι οικιακοί βοηθοί.

Η Μέι χαρακτήρισε την εμπορία παιδιών ως “επαχθές έγκλημα”, και διέταξε την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος να διεξάγει σχετική έρευνα, ενώ όπως είπε η εφημερίδα θα πρέπει να “μοιραστεί τις ενοχλητικές ανακαλύψεις της” με την υπηρεσία, “έτσι ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες απέναντι στους εγκληματίες που βγάζουν κέρδος από αυτό το εμπόριο”.

“Κανένα παιδί, πουθενά στον κόσμο, δεν πρέπει να αφαιρείται από το σπίτι του και να εξαναγκάζεται σε δουλεία”, σημείωσε η Μέι.

“Γι’αυτό παρουσιάσαμε πέρυσι το νομοσχέδιο Σύγχρονης Δουλείας, το οποίο περιλαμβάνει διευρυμένη προστασία για πιθανά παιδιά-θύματα δουλείας και καταδικάζει μέχρι και ισόβια τους ενόχους”, τόνισε η Μέι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ