ΚΟΣΜΟΣ

Δυνάμεις ανταρτών κατέρριψαν αεροσκάφος στο Χαλέπι

Δυνάμεις ανταρτών κατέρριψαν αεροσκάφος στο Χαλέπι
Η πόλη αλ Ις στην Συρία REUTERS/Ammar Abdullah

Για κατάρριψη αεροσκάφους στο Χαλέπι από τους Σύρους αντάρτες κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο.

Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκε ένα βίντεο το οποίο φέρεται να δείχνει την κατάρριψη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα μαχητικό SU 22 των καθεστωτικών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο για κατάρριψη μαχητικού από ισλαμιστές αντάρτες στην περιοχή νότια της συριακής πόλης Χαλέπι, όπου οι αντάρτες συγκρούονται με τις καθεστωτικές δυνάμεις, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πιλότος απήχθη από το προσκείμενο στην Αλ Κάιντα μέτωπο Νούσρα, και οδηγήθηκε στη βάση τους.

Το κρατικό κανάλι της Συρίας ανέφερε ότι το μαχητικό που καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος ήταν συριακό και ότι ο πιλότος εκτοξεύτηκε

Η οργάνωση αναφέρει πως μάρτυρες είδαν ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται και ένα αεροσκάφος να πιάνει φωτιά πριν προσκρούσει στο έδαφος, στην περιοχή Ταλάτ αλ Ις, όπου αντάρτες φίλα προσκείμενοι στην Αλ Κάιντα δέχονται τα βαριά πυρά των συριακών και ρωσικών μαχητικών.

Την ίδια ώρα, στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφη του δεν πραγματοποίησαν σήμερα καμία αποστολή κοντά στο Χαλέπι, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ