ΚΟΣΜΟΣ

Το σουπερ-μάρκετ του μέλλοντος προ των πυλών

Το σουπερ-μάρκετ του μέλλοντος προ των πυλών
YOUTUBE

Ο ρώσος ερευνητής Σενένοβ Νταχίρ Κουρμανμπίεβιτς (Semenov Dahir Kurmanbievich), έχει δημιουργήσει το προσχέδιο για το σουπερ μάρκετ του μέλλοντος, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα να γίνονται οι αγορές, χωρίς να χρειάζεται ο καταναλωτής να βγει από το αυτοκίνητό του, κάνοντας τα ψώνια του, οδηγώντας.

Το drive market, είναι για τους ανθρώπους που δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για δραστηριότητες, όπως τα ψώνια. Σε ένα χώρο που μοιάζει με βενζινάδικο, υπάρχει ελεύθερη περιήγηση σε ράφια με προϊόντα.

Με ένα κουμπί, γίνεται η επιλογή από τα ράφια. Στη συνέχεια, αφού ο καταναλωτής επιλέξει αυτά που χρειάζεται, τα αφήνει σε ένα κινούμενο διάδρομο που τα οδηγεί στο ταμείο. Ο ταμίας μετέπειτα, αφού πακετάρει τα ψώνια, τα τοποθετεί ο ίδιος στο πορτ μπαγκάζ του πελάτη.

Στο βίντεο του προσχεδίου, ο ερευνητής εξηγεί ότι αυτό αποσκοπεί στο να λυθούν τεχνικά προβλήματα αγορών, να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να γίνουν οι αγορές και να προσφέρεται μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, που δεν παρασύρει τον αγοραστή να κάνει υπερκατανάλωση, με αποτέλεσμα να ψωνίζει τελικά μόνο αυτά που του χρειάζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ