ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα χάκερς -ξανά- ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ

Θύμα χάκερς -ξανά- ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ
JOSE PAGLIERY

Επίθεση από χάκερς, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα έξι μηνών, δέχθηκε ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα προσωπικά δεδομένα των πελατών του να δουν το φως της δημοσιότητας.

Στο πολυτελές ξενοδοχείο ‘Trump Hotel Collection’, αντιλήφθηκαν τη Δευτέρα ότι έπεσαν θύματα επίθεσης, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη.

Το FBI και οι μυστικές υπηρεσίες, ερευνούν ήδη το περιστατικό, σύμφωνα με τον Έριν Τραμπ, γιο του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα. «Όπως όλες οι εταιρίες, γίναμε και εμείς στόχος των τρομοκρατών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι έχουν βάλει στόχο να βλάψουν τους σημαντικούς, αμερικανούς επιχειρηματίες», δήλωσε το CNN ο Έρικ Τραμπ. Επιπλέον, τόνισε ότι η εταιρία δίνει έμφαση στη διασφάλιση προσωπικών δεδομένων των πελατών της και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ερευνούν υποκλοπές που πιθανόν έχουν γίνει από πιστωτικές κάρτες. Εκπρόσωπος τους αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση όσων αφορά στην έρευνα, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Το FBI, επίσης, δεν απάντησε σε κάποιο σχόλιο.

Πριν από έξι μήνες, η εταιρία αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια ότι χάκερς μετέδωσαν ιό στα συστήματα των ξενοδοχείων που διατηρεί ο Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, με σταδιακές υποκλοπές πιστωτικών δεδομένων.

Η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει μια συνοπτική εκδοχή των γεγονότων, ανακοινώνοντας ότι οι χάκερς είχαν εγκαταστήσει ιούς στο σύστημα των ξενοδοχείων, εδώ και αρκετό καιρό. Έχουν προειδοποιήσει τους πελάτες ότι από τις 19 Μαΐου 2014 έως και τις 2 Ιουνίου 2015, πιθανόν έχουν υποκλαπεί στοιχεία ιδιαίτερα σε επισκέπτες των ξενοδοχείων σε Σικάγο, Χονολουλού, Λας Βέγκας, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη και Τορόντο. Δεν έχουν δοθεί παρ όλα αυτά στοιχεία στους πελάτες για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα τους.

Trump Hotels attacked by hackers – again

Jose Pagliery by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ