ΚΟΣΜΟΣ

Πριν την έκδοσή του στην Γαλλία ο Αμπντεσλάμ θα ανακριθεί από τους Βέλγους

Πριν την έκδοσή του στην Γαλλία ο Αμπντεσλάμ θα ανακριθεί από τους Βέλγους
O Σβεν Μαρι συνήγορος του Σαλά Αμπντεσλάμ REUTERS/Yves Herman

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο κύριος ύποπτος των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι, θα εκδοθεί στην Γαλλία από το Βέλγιο σε μερικές εβδομάδες ώστε να ολοκληρωθεί η ανάκρισή του από τους Βέλγους ερευνητές, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος επέστρεψε από το Παρίσι λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις κατά τις οποίες ο αδελφός του πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, κρυβόταν από την αστυνομία επί τέσσερις μήνες μέχρι που συνελήφθη μετά από αστυνομική επιδρομή σε διαμέρισμα στο προάστιο Μόλενμπεκ, στις Βρυξέλλες, στις 18 Μαρτίου.

Τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν τρεις ημέρες αργότερα σε ένα διαμέρισμα στα νότια των Βρυξελλών, στο Φορέ, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας τζιχαντιστής και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι εισαγγελείς επιδιώκουν να συνεχίσουν την ανάκρισή του για αυτό το περιστατικό, όπως είπε ο δικηγόρος του.

«Υπάρχει μια ακρόαση, η οποία θα λάβει χώρα δεδομένου ότι υπήρξε απόπειρα ανθρωποκτονίας αρκετών αστυνομικών κατά την έρευνα του διαμερίσματος στο Φορέ,» είπε ο Σβεν Μαρι.

Ο Αμπντεσλάμ, που προηγουμένως είχε δηλώσει πως επιθυμεί να εκδοθεί στην Γαλλία, δεν παρέστη στην ακρόαση του δικαστηρίου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη.

«Όπως είπα, επιθυμεί να πάει στην Γαλλία και αυτός είναι ο λόγος που τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν κι ελπίζουμε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες», είπε ο Μαρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ