ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Υψηλός κίνδυνος πλημμύρας για 57 σταθμούς του Μετρό

Λονδίνο: Υψηλός κίνδυνος πλημμύρας για 57 σταθμούς του Μετρό
Oli Scarff/Getty Images/Ideal Images

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πλημμυρών για 57 σταθμούς του Μετρό και «αρκετά υψηλό» για ακόμα 30, κάνει λόγο έκθεση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει ο Guardian.

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν στον υπόγειο της Νέας Υόρκης μετά το πέρασμα του τυφώνα Σάντυ, το 2012, οδήγησαν τις Αρχές του Λονδίνου στην απόφαση να πραγματοποιήσουν ενδελεχή έρευνα ώστε να διαπιστώσουν το κατά πόσο κινδυνεύει το δικό τους μετρό.

Τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον ανησυχητικά. Σύμφωνα λοιπόν με τον Guardian 57 σταθμοί, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι πολύ κεντρικοί, όπως οι Waterloo, King’s Cross και London Bridge κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν «από στιγμή σε στιγμή». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση «για την ακρίβεια, είναι θαύμα το γεγονός ότι δεν έχουμε γίνει ακόμα μάρτυρες κάποιου τέτοιου συμβάντος. Είναι όμως θέμα χρόνου». Ο λόγος για τον οποίο ο κίνδυνος έχει πλέον αυξηθεί έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή αλλά και με την παλαιότητα των σταθμών.

Σύμφωνα, τέλος, με τα συμπεράσματα της έκθεσης, το κόστος των βελτιωτικών έργων στους τρεις σταθμούς που κινδυνεύουν περισσότερο (Waterloo, King’s Cross, London Bridge) ανέρχεται σε περίπου 1,2 εκατ. λίρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ