ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη η μόνη γυναίκα στη λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους φυγόδικους

Συνελήφθη η μόνη γυναίκα στη λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους φυγόδικους
REUTERS / HANDOUT

Έπειτα από επτά ολόκληρους μήνες κατά τους οποίους καταζητείτο, η ένατη μόλις γυναίκα που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του FBI με τους 10 πιο επικίνδυνους φυγόδικους, από το 1950 που αυτή καθιερώθηκε,, συνελήφθη στο Μεξικό.

Ο λόγος για τη Μπρέντα Ντελγάδο, η οποία μπήκε στην περίφημη λίστα δύο μόλις ημέρες πριν τη σύλληψή της. Η Ντελγάδο κατηγορείται για τη δολοφονία μιας οδοντιάτρου από το Ντάλας των ΗΠΑ, ονόματι Κέντρα Χάτσερ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, η Χάτσερ δολοφονήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2015 στο πάρκινγκ του συγκροτήματος κατοικιών στο οποίο διέμενε από δύο άτομα τα οποία είχε προσλάβει η Ντελγάδο, με την υπόσχεση να τους καταβάλει υψηλό αντίτιμο και ναρκωτικά.

Ο λόγος για τον οποίο η Ντελγάδο αφαίρεσε έστω και έμμεσα τη ζωή της Χάτσερ είχε να κάνει με τη σχέση που ανέπτυξε το θύμα με τον πρώην φίλο της. Σύμφωνα με το CNN, η Ντελγάδο έγινε έξαλλη και με τους δύο, ωστόσο αποφάσισε να τιμωρήσει μόνο την οδοντίατρο και όχι τον πρώην σύντροφό της και στη συνέχεια ταξίδεψε στο Μεξικό, αφού πρώτα ανακρίθηκε από τις αμερικανικές Αρχές.

Only woman on FBI 10 most-wanted list arrested in Mexico

Faith Karimi By CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ