ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ρίψη τροφίμων από τον ΟΗΕ στη Ντέιρ αλ-Ζορ

Συρία: Ρίψη τροφίμων από τον ΟΗΕ στη Ντέιρ αλ-Ζορ
John Moore/Getty Images/Ideal Images

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι έριξαν χθες με αλεξίπτωτα προμήθειες τροφίμων σε χιλιάδες ανθρώπους που τελούν υπό πολιορκία από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, στην προσπάθεια να τερματιστεί ένας αποκλεισμός που διαρκεί περισσότερα από δύο χρόνια.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης της ανατολικής Συρίας αναγκάζονται να τρέφονται με γρασίδι και αγριόχορτα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ.

Η διανομή 26 παλετών με 20 τόνους τροφίμων γίνεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καθώς αξιωματούχος της αντιπολίτευσης προειδοποίησε πως η κατάπαυση των εχθροπραξιών στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης.

Οι διεθνείς προσπάθειες να διανεμηθεί περισσότερη βοήθεια δέχθηκε επίσης πλήγμα όταν η συριακή κυβέρνηση απέρριψε την περασμένη εβδομάδα αιτήματα του ΟΗΕ να διανείμει βοήθεια σε πολλές πόλεις που πολιορκούνται από τις δυνάμεις της.

«Η ρίψη από αέρος είναι η πρώτη φορά που βοήθεια σε τρόφιμα του WFP φθάνει σε πολιορκούμενα τμήματα της πόλης από τον Μάρτιο του 2014», όταν ξεκίνησε η πολιορκία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το WFP.

Άλλες ρίψεις από αέρος σχεδιάζεται να γίνουν τις ερχόμενες ημέρες.

Είκοσι δύο παλέτες έχουν ήδη παραλειφθεί από εργαζόμενους της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ είναι σημαντική για το ΙΚ καθώς συνδέει την ντε φάκτο πρωτεύουσά του, τη Ράκα, με τους μαχητές του στο Ιράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ