ΚΟΣΜΟΣ

«Πόλεμος» για την καρμπονάρα

«Πόλεμος» για την καρμπονάρα
καρμπονάρα Twitter

Στα... μαχαίρια βρίσκονται Γάλλοι και Ιταλοί, με αφορμή μια συνταγή για καρμπονάρα. Το... σκάνδαλο, που πλέον ονομάζεται CarbonaraGate, ξέσπασε όταν σε γαλλική ιστοσελίδα αναρτήθηκε βίντεο με τη συνταγή και την εκτέλεση ενός πιάτου καρμπονάρας, με στόχο να «διδάξει» τους Γάλλους τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψουν το εμβληματικό αυτό ιταλικό πιάτο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο μάγειρας βάζει στην κατσαρόλα ταυτόχρονα το κρεμμύδι, το μπέικον, τα μακαρόνια και το νερό και τα βράζει για αρκετή ώρα όλα μαζί. Στη συνέχεια προσθέτει κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, ενώ στο σερβίρισμα προσθέτει και τον κρόκο ενός ωμού αυγού.

Μόλις οι Ιταλοί αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο, ξέσπασε... διπλωματικό επεισόδιο, με βαρείς χαρακτηρισμούς για τους Γάλλους και σχόλια όπως «περιοριστείτε στα βατραχοπόδαρα».

Θέση πήρε και γνωστή εταιρεία ζυμαρικών, η οποία φρόντισε να αναρτήσει τη συνταγή για την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, ενώ η γαλλική ιστοσελίδα αναγκάστηκε υπό το... βάρος των αντιδράσεων να αποσύρει το βίντεο και να αναρτήσει ένα νέο, με τη σωστή συνταγή.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και στον Τύπο, με τις εφημερίδες να παρουσιάζουν στις σελίδες τους συνταγές για την αυθεντική καρμπονάρα, ενώ και στα social media οι χρήστες επιδόθηκαν σε έναν άτυπο "πόλεμο" σχολίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ