ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα Ρεκόρ Γκίνες χωρίς καμία-απολύτως-λογική

Δέκα Ρεκόρ Γκίνες χωρίς καμία-απολύτως-λογική
Chung Sung-Jun/Getty Images for Paramount Pictures International/Ideal Images

Τα ρεκόρ Γκίνες ανέκαθεν συγκινούσαν τους ανθρώπους. Τόσο αυτούς που απλά τα παρακολουθούσαν και τα διάβαζαν όσο και αυτούς που επεδίωκαν να εδραιώσουν ένα ή να σπάσουν κάποιο ήδη κατοχυρωμένο.

Όπως συχνά συμβαίνει με τους ανθρώπους, ακόμα και όταν πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο, όπως είναι ένα ρεκόρ Γκίνες, το απλό, το κοινότυπο, δεν τους συγκινεί. Θέλουν κάτι... ξεχωριστό. Κάτι που θα τους προσφέρει αναγνώρισει, κάτι που θα τους βοηθήσει να μείνουν στην ιστορία. Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί κάποιος να σπάσει το ρεκόρ τους και να πλήξει τη ματαιοδοξία τους.

Σας παρουσιάζουμε 10 από τα πιο... ιδιαίτερα ρεκόρ Γκίνες των τελευταίων ετών

Περισσότερα καλαμάκια στο στόμα

Ο Σάιμον Έλμορ είναι ο κάτοχος του ρεκόρ τοποθέτησης περισσότερων καλαμακιών στο στόμα χωρίς τη βοήθεια των χεριών. Το έκανε στη Γερμανία, τον Αύγουστο του 2009, τοποθετώντας συνολικά 400. Άντεξε για 10 δευτερόλεπτα...

Η πολυπληθέστερη μαξιλαρομαχία

Διοργανώθηκε στη Μινεσότα των ΗΠΑ στις 21 Ιουλίου του 2015 και συμμετείχαν... μόλις 6.261 άτομα.

pillow copy

Oli Scarff/Getty Images/Ideal Images

Η μεγαλύτερη κληρονομιά σε γάτα

Όταν ο Μπεν Ρέα, ο οποίος έγινε ζάμπλουτος εμπορευόμενος αντίκες, έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 1988, την περιουσία των περίπου 7 εκατ. λιρών του δεν την κληρονόμησαν οι συγγενείς του, αλλά η μοναδική επιζήσασα από τις συνολικά 15 γάτες του. Για την ακρίβεια, ο Μπλάκι, ο γάτος του, δεν είχε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τα χρήματα, αλλά τον πρόσεχαν και με το παραπάνω κατ' εντολή του ιδιοκτήτη του τα τρία ιδρύματα στα οποία άφησε τα χρήματα ο Ρέα.

PET CAT

Andrew Burton/Getty Images/Ideal Images

Τα περισσότερα σπασμένα με το κεφάλι ξύλινα καθίσματα τουαλέτας μέσα σε ένα λεπτό

«Άλλο και τούτο», θα πει κάποιος, ωστόσο, ας δοκιμάσει να σπάσει με το κεφάλι 46 ξύλινα καθίσματα τουαλέτας μέσα σε ένα λεπτό όπως έκανε ο Κέβιν Σέλεϊ την 1η Σεπτέμβρη του 2007 στην Κολωνία. Πιο πιθανό είναι να σπάσει το κεφάλι του...

Τα μακρύτερα νύχια σε ένα χέρι

Αν σας έτρωγε η πλάτη και βρισκόσασταν μέχρι και 9 μέτρα (για την ακρίβεια 909,6 εκατοστά) μακριά από τον Ινδό Shridhar Chillal, θα μπορούσε να σας ανακουφίσει ξύνοντάς σας. Τόσο μετρήθηκαν τα νύχια του αριστερού του χεριού στις 17 Νοεμβρίου του 2014.

Τα περισσότερα κουτάλια που «ισορρόπησαν» σε πρόσωπο

Ο Ντάλιμπορ Γιαμπλάνονοβιτς από τη Σερβία κατάφερε να τοποθετήσει (συγχρόνως) 31 κουτάλια στο πρόσωπό του, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2013. Σε τι θα του χρησιμεύσει αυτή η ικανότητα; Ένας Θεός ξέρει...

Τα περισσότερα μπουκάλια μπύρας που άνοιξαν σε τρία λεπτά με ελικόπτερο

Πολύ εξειδικευμένο ρεκόρ το οποίο κατέχει ο Κινέζος χειριστής Ζάο Γιάνγκ από τον Δεκέμβριο του 2015 έχοντας ανοίξει 6 μπουκάλια.

Η μεγαλύτερη σε διάμετρο τσιχλόφουσκα

Αν έχεις ελέυθερο χρόνο... Έπειτα από ώρες... προπόνησης, ο Τσαντ Φλιου κατάφερε να κάνει μια τσιχλόφουσκα με διάμετρο 50,8 εκατοστά, στις 24 Απριλίου του 2004, στο Λύκειο Double Springs της Αλαμπάμα.

Η πολυπληθέστερη συγκέντρωση ανθρώπων που ντύθηκαν πιγκουίνοι

Το καλύτερο για το τέλος... Στις 12 Νοεμβρίου του 2015, 624 άτομα από το Richard House Children’s Hospice αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και έκτοτε κατέχουν το συγκεκριμένο ρεκόρ. Άξιοι...

2 copy

Mario Tama/Getty Images/Ideal Images

ΔΗΜΟΦΙΛΗ