ΚΟΣΜΟΣ

Συγκρούσεις με την αστυνομία στο Παρίσι

Συγκρούσεις με την αστυνομία στο Παρίσι

ΟΙ διαδηλωτές που παραμένουν στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι παρά τις αλλεπάλληλες επιχειρήσεις «σκούπα» της γαλλικής αστυνομίας, συγκρούστηκαν χθες με τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και ΑΤΜ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Πρόκειται για 300 άτομα που προκαλούν πολύ σημαντικές ζημιές», είπε η εκπρόσωπος.

Αρκετές πορείες και διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Παρίσι ενώ παράλληλα εξακολουθεί η κατάληψη της Πλατείας Δημοκρατίας από αριστεριστές και αναρχικούς, νέους στην πλειονότητά τους.

γαλλια

Την Πέμπτη η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στην διάρκεια πορείας από αντιδρώντες στην μεταρρύθμιση στα εργασιακά.

Το κίνημα Nuit Debout (των «ξάγρυπνων») ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου όταν μια ομάδα ακτιβιστών αποφάσισε να μην φύγει μετά την ολοκλήρωση μιας πορείας κατά των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων στην εργασία.

Ολάντ: Όλα πάνε καλά

Την ίδια ώρα ο ολοένα και πιο αντιδημοφιλής πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, επιχειρούσε να πείσει ότι οι πολιτικές του επιλογές φέρνουν καρπούς ενώ δήλωσε ότι θα αποφασίσει στο τέλος της χρονιάς αν θα θέσει υποψηφιότητα εκ νέου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, το 2017.

«Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη, μικρότερο έλλειμμα, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, ευνοϊκό περιβάλλον για τις εταιρίες, μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη για τους εργαζόμενους», δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξή του σε γαλλικό δίκτυο.

Η γαλλική κυβέρνηση στοχεύει σε ανάπτυξη 1,5% αυτή τη χρονιά με τους οικονομολόγους να σημειώνουν πως αυτό το ποσοστό είναι το ελάχιστο που απαιτείται για την μείωση της ανεργίας ενώ δηλώνουν απαισιόδοξοι πως θα επιτευχθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ