ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη 18χρονος ύποπτος για τρομοκρατία στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Συνελήφθη 18χρονος ύποπτος για τρομοκρατία στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
REUTERS/ PHIL NOBLE

Οι αρχές στη Βρετανία συνέλαβαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ έναν 18χρονο, ως ύποπτο για αδικήματα τρομοκρατίας που συνδέονται με τον πόλεμο στη Συρία.

Ο νεαρός, ο οποίος προέρχεται από το Μπέρμιγχαμ, συνελήφθη όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. “Δεν υπήρξε κίνδυνος για το επιβατικό κοινό στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, σε σχέση με τις συλλήψεις”, δήλωσε η τοπική αστυνομία με ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το λόγο της σύλληψής του, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή έγιναν στο Μπέρμιγχαμ άλλες πέντε συλλήψεις, οι οποίες συνδέονταν με τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας του περασμένου μήνα στις Βρυξέλλες, από τις οποίες σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι, αλλά και με τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβρη, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, η σύλληψη του νεαρού στο Μάντσεστερ δεν συνδέεται με εκείνες της Παρασκευής.

Νωρίτερα, οι αρχές στην Ισπανία συνέλαβαν ένα ζευγάρι, το οποίο θεωρείται ότι ήταν μέλος μιας ομάδας που υποστήριζε και στρατολογούσε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας στη Συρία.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Τσαρλς Μίτσελ προειδοποίησε στις αρχές της εβδομάδας ότι περαιτέρω απειλές στην Ευρώπη ήταν πιθανές και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ