ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ

Έκρηξη σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ
capture

Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα υπάρχουν 20 τραυματίες.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την αιτία της έκρηξης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του δημάρχου του Ισραήλ ανέφερε ότι η έκρηξη στο λεωφορείο προκλήθηκε από βόμβα.

“Ήταν μικρή, αλλά ήταν σίγουρα βόμβα”, ανέφερε στο Reuters ο Μπρατσι Σπρουνγκ.

Οι αρχικές αναφορές της αστυνομίας, έκαναν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Σε ανανεωμένη ανακοίνωσή τους λίγο αργότερα, ωστόσο, ανέφεραν ότι ένα άδειο λεωφορείο έπιασε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε σε διπλανό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε κόσμος, μεταδίδει το Reuters. Σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινά μέσα, πρόκειται για λεωφορείο της γραμμής.

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνούς από το φλεγόμενο όχημα, στην περιοχή Ντερέκ Χεμπρον, στην νοτιοδυτική Ιερουσαλήμ.

Δεν έχει γίνει άμεσα γνωστό αν υπάρχουν νεκροί ανάμεσα στα θύματα. Ασθενοφόρα μετέφεραν τουλάχιστον 16 τραυματίες, δύο εξ αυτών σοβαρά, σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ άλλα βρίσκονται στο σημείο όπου έγινε η έκρηξη.

Οι επιθέσεις σε ισραηλινά λεωφορεία από βομβιστές αυτοκτονίας αποτελούσαν ‘υπογραφή’ της εξέγερσης των Παλαιστινίων την περίοδο 200-2005, αλλά έκτοτε είναι σπάνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ