ΚΟΣΜΟΣ

Μικρή Μαντλίν: Η εξαφάνιση που συγκλόνισε την Ευρώπη

Μικρή Μαντλίν: Η εξαφάνιση που συγκλόνισε την Ευρώπη

Εννιά χρόνια μετα την εξαφάνιση της, συνεχίζεται  η έρευνα για την τύχη της μικρής Μαντλίν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ακόμα μπορεί να είναι ζωντανή.

Η μικρή εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 σε ηλικία 3 ετών, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς της στην Πορτογαλία. Η εξαφάνιση πήρε μεγάλη δημοσιότητα διεθνώς.

Η βρετανική έρευνα για την εξαφάνιση της Μάντλίν , που ονομάστηκε ‘’Επιχείρηση Grange’’, έχει μειωθεί δραματικά από το περασμένο έτος, όταν τα 30 άτομα που δούλευαν πάνω στην υπόθεση έφυγαν, και έμειναν μόνο τέσσερις. Τον Απρίλιο ωστόσο, δόθηκαν 95.000 λίρες για να συνεχιστεί άλλη μια εξάμηνη έρευνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent.

Ο επικεφαλής της έρευνας Μικ Ντούθι (Mick Duthie), επιμένει στη θέση του λέγοντας: «Υπάρχουν ήδη εξελίξεις στις έρευνες, και οι πιθανότητες να βρούμε τη Μάντλίν είναι περισσότερες και ελπίζουμε να τη βρούμε ζωντανή. Υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει».

Τον Φεβρουάριο η μητέρα της Μάντλιν είχε δηλώσει ότι πιστεύει ότι η κόρη της είναι ζωντανή, καθώς πιστεύει ότι ο απαγωγέας δεν είναι δυνατόν να την πήγε μακριά από το διαμέρισμα τους. Έχουν υπάρξει εκατοντάδες θεωρίες όλα αυτά τα χρόνια για τι μπορεί να απέγινε η μικρή.

Υπήρχαν αναφορές ότι έφυγε από τη Πορτογαλία, την είχαν δει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και ότι είχε πωληθεί σε ανάδοχη οικογένεια ή εγκληματική οργάνωση, όπως αναφέρει η Telegraph.

Η μητέρα, μέχρι και σήμερα πιστεύει ότι η μικρή είναι κοντά και πολύ πιθανόν να μην έφυγε ποτέ από τη χώρα.

Οι Αρχές έχουν εξετάσει περισσότερα από 60 άτομα. Παγκοσμίως έχουν γίνει 8.685 αναφορές για την υπόθεση της Μαντλίν . Το 2013, οι ερευνητές εξέταζαν το ενδεχόμενο για πιθανή σύνδεση της εξαφάνισης με τους ζητιάνους που υπήρχαν στην πόλη και χτυπούσαν τις πόρτες των σπιτιών.
Για την ιστορία, σήμερα η Μάντλιν είναι 12 χρονών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ