ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Κλίντον νικητές στη Νέα Υόρκη

Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Κλίντον νικητές στη Νέα Υόρκη
REUTERS/Brendan McDermid

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο μεγάλος νικητής των προκριματικών εκλογών στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ είναι πλέον πολύ κοντά στην εκλογή 1237 εκλεκτόρων που είναι απαραίτητοι για το χρίσμα, , αφήνοντας πίσω τον Τεντ Κρουζ και τον Τζον Κέισικ.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών νικήτρια ήταν η Χίλαρι Κλίντον διατηρώντας, έτσι, το προβάδισμα έναντι του Μπέρνι Σάντερς.

Η ψηφοφορία στην πολιτεία ανέδειξε αρκετά προβλήματα στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, τα ονόματα περισσότερων από 125.000 ατόμων εξαφανίστηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, όπου οι εγγεγραμμένοι αγγίζουν περίπου τα 4 εκατομμύρια.

Ο οικονομικός διευθυντής της πόλης της Νέας Υόρκης Σκότ Στρίνγκερ, υπεύθυνος για ατασθαλίες στη διοίκηση της πολιτείας, διέταξε έλεγχο του εκλογικού συμβουλίου της πόλης, το οποίο κατηγόρησε ως "μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές".

HILARY

«Διαβλέπω τη νίκη», δήλωσε η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, αμέσως μετά τη νίκη της, στους προκριματικούς της Νέας Υόρκης.

trump

“Είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι ο Τεντ Κρουζ, θ' αποκλειστεί από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα,” δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη νίκη του, στη Νέα Υόρκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ