ΚΟΣΜΟΣ

Ο Φιντέλ αποχαιρέτησε τον κουβανικό λαό

Ο Φιντέλ αποχαιρέτησε τον κουβανικό λαό
GREY VILLET / THE LIVE PICTURE COLLECTION / GETTY IMAGES

Το τέλος μιας εποχής σηματοδότησε η παρουσία του Φιντέλ Κάστρο και η αποχαιρετιστήρια και πιθανότατα τελευταία ομιλία τους προς τον κουβανικό λαό, στο συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος, του οποίου επικεφαλής εξελέγη ξανά ο αδελφός του, Ραούλ.

Με αθλητική περιβολή, σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν στις προηγούμενες δημόσιες εμφανίσεις του, εμφανώς συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας αναφέρθηκε στο θάνατο, απομυθοποιώντας τον ίδιο του τον εαυτό τονίζοντας ότι έρχεται η ώρα του, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους. Η ομιλία του μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη στη δημόσια κουβανική τηλεόραση και με αυτή ολοκληρώθηκε το τριήμερο συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος (PCC).

fidel 4

REUTERS

fidel 2

REUTERS / OMARA GARCIA MEDEROS

«Σύντομα θα γίνω 90 ετών. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μένα. Δεν είναι το αποτέλεσμα καμίας προσπάθειας, αλλά το καπρίτσιο της μοίρας. Σύντομα θα είμαι σαν όλους τους άλλους. Για όλους έρχεται η σειρά μας».

fidel 3 copy

REUTERS / OMARA GARCIA MEDEROS

«Αυτή ίσως είναι και από τις τελευταίες φορές που βρίσκομαι σε αυτή την αίθουσα», είπε ο Κάστρο σε περίπου 1.000 αντιπροσώπους. Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ίσως είναι έτσι, αλλά οι ιδέες του Κομουνιστικού Κομματος θα παραμείνουν ως απόδειξη ότι σε αυτόν τον πλανήτη, όταν κάποιος εργάζεται με θέρμη και αξιοπρέπεια, θα μπορεί να παράγει αυτά τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά που οι άνθρωποι χρειάζονται».

fidel 5 wiki

Πηγή: Wikipedia

fidel

REUTERS / OMARA GARCIA MEDEROS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ