ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο διαρρήκτης «Νίντζα»

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο διαρρήκτης «Νίντζα»
REUTERS/ LUCAS JACKSON

Για μια δεκαετία, ο Ρόμπερτ Κοστάνζο (Robert Costanzo), γνωστός και ως ο "ληστής νίντζα", είχε διαρρήξει πάνω από 100 σπίτια, σε τρεις πολιτείες της Αμερικής, αποκτώντας αντικείμενα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην εγκληματική “καριέρα” του, είχε αποκτήσει αγαθά αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ρολογιών, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Μίχαελ Μακ Μάχον (Michael Mcmahon). Ο Κοστάντζο τελικά συνελήφθη και κατηγορείται για διαρρήξεις για το χρονικό διάστημα από το 2005 έως το 2015.

Μετά από χρόνια αναζήτησης, ο 46χρονος άντρας, που πήρε το προσωνύμιο "νίντζα" λόγω της μαύρης στολής που φορούσε, θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Πέμπτη, όπως αναφέρει το CNN.

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρεις μόνο ληστείες, καθώς έχουν παραγραφεί τα προηγούμενα αδικήματά του. Ο Κοστάνζο, στην κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία, έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Μακ Μάχον. Κάποιες από αυτές μάλιστα, δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, έδωσε λεπτομέρειες για το πώς στόχευε τα πλούσια σπίτια, συνήθως κατά τη διάρκεια δεξιώσεων. "Μείνετε ήσυχοι, γιατί η υπόθεση του νίντζα έχει επιλυθεί", δήλωσε ο εισαγγελέας.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι ταυτοποίησαν τον ύποπτο, μετά από μια 18μηνη έρευνα, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014. Ερευνητές από πολλές πολιτείες είχαν κατανοήσει τον τρόπο δράσης του "νίντζα" και ξεκίνησαν μια επιχείρηση ηλεκτρονικής καταδίωξης, έως ότου τον εντόπισαν στο Στάτεν Άιλαντ, όπου διέμενε.

Τον Φεβρουάριο, οι ντεντέκτιβ συναντήθηκαν με τον φερόμενο ως δράστη και τον συνήγορό του και προσπάθησαν να έρθουν σε διακανονισμό. Σύμφωνα με το δίκτυο WABC, ο κατηγορούμενος θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης 15 ετών για κάθε ληστεία.

'Ninja Burglar' broke into homes in 3 states, DA says

By Faith Karimi, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ