ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση υπερθαλάσσιου ποδηλατόδρομου στο Ρίο με τουλάχιστον δύο νεκρούς

Κατάρρευση υπερθαλάσσιου ποδηλατόδρομου στο Ρίο με τουλάχιστον δύο νεκρούς
Φωτογραφία της γέφυρας-ποδηλατόδρομου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, που κατέρρευσε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 REUTERS/Ricardo Moraes

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όταν κύμα χτύπησε παράκτια γέφυρα-ποδηλατόδρομο, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

 

Ο ποδηλατόδρομος που περνούσε πάνω από τμήμα της θάλασσας είναι ολυμπιακό έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από τέσσερις μήνες και κόστισε 12,6 εκατ. δολάρια. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πέντε άτομα διέσχιζαν τη γέφυρα την ώρα που κατέρρευσε.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος ανασύρθηκε σώος και δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά.

Το ατύχημα συνέβη 14 εβδομάδες πριν από την έναρξη των Αγώνων, προκαλώντας ερωτήματα και αγανάκτηση στους πολίτες για τα μέτρα ασφαλείας και την ποιότητα των υποδομών.

«Παραλίγο να χάσω τη ζωή μου», αναφέρει η Γκιγιέρμε Μιράντα (Guilherme Miranda) στην εφημερίδα Globo.

«Πού είναι ο δήμαρχος και ο μηχανικός να δώσουν εξηγήσεις; Είδαμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μπροστά στα μάτια μας. Κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα 45 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν. Η γέφυρα άνοιξε έτσι απλά στη μέση και μετά έσπασε σε πολλά κομμάτια», δηλώνει η αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλξη επιχείρηση διάσωσης στο σημείο, προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι. Όσο περνάει η ώρα, όμως, οι πιθανότητες να είναι ζωντανοί ελαχιστοποιούνται.

Ήδη, πολλά διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για πλήγμα στην εικόνα της χώρας και την αξιοπιστία της να διεξάγει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ