ΚΟΣΜΟΣ

Οι στιγμές-ορόσημο στην καριέρα του Πρινς (vid)

Οι στιγμές-ορόσημο στην καριέρα του Πρινς (vid)
REUTERS

Ο Πρινς έγινε διεθνής σούπερ σταρ το 1982 όταν έβγαλε το άλμπουμ του «1999» και για τις επόμενες τρείς δεκαετίες έγινε γνωστός ως ένας από τους εκκεντρικότερους καλλιτέχνες της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας

Κατά την διάρκεια της καριέρας του πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Είχε κατακτήσει τα charts πολλές φορές με τραγούδια όπως το «Kiss», το «Purple Rain» και είχε κερδίσει 7 βραβεία Grammy αλλά και ένα βραβείο Όσκαρ Καλύτερο Πρωτότυπου Τραγουδιού το 1985 για το θρυλικό Purple Rain το soundtrack της ομώνυμης ταινίας όπου και έπαιζε. Το 2004 συμπεριλήφθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Επίσης το 2007 τραγούδησε στο Super Bowl και έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουν γίνει ποτέ στο θεσμό.

Το τελευταίο άλμπουμ του πρίγκιπα, το «HITnRun» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015 και μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο τραγουδιστής πραγματοποιούσε συναυλίες για την περιοδεία του στην Αμερική.

Η μουσική του σημαδεύτηκε από σεξουαλικά φορτισμένους στίχους και εκρηκτικές live εμφανίσεις, ενώ η ιδιωτική του ζωή σημαδεύτηκε σε μία σειρά από ρομάντζα που τον συνδέουν με την Μαντόνα, την Κάρμεν Ηλέκτρα και άλλες.

Ο Prince παντρεύτηκε δύο φορές. Την μία, παντρεύτηκε μία από τις γυναίκες που του έκαναν τις δεύτερες φωνές, τηνΜαιτέ Γκαρσία το 1996 και την επόμενη φορά παντρεύτηκε το 2001 την Μανουέλα Τεστολίνι. Και οι δύο γάμοι κατέληξαν σε διαζύγιο.

Πριν την τελευταία του εμφάνιση, είχε ήδη ακυρώσει δύο συναυλίες, λόγω ανησυχιών για την υγεία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ