ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα για Πρινς: Ο κόσμος έχασε ένα δημιουργικό είδωλο

Ομπάμα για Πρινς: Ο κόσμος έχασε ένα δημιουργικό είδωλο
Φωτογραφικό στιγμιότυπο του Μπαράκ Ομπάμα όπως αποχωρεί από το Οβάλ Γραφείο για το όχημα μεταφοράς (Marine One), την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 REUTERS/Carlos Barria

Αποκαλώντας τον Πρινς «δημιουργικό είδωλο» με ισχυρό πνεύμα, ο Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) αποχαιρέτησε τον σπουδαίο καλλιτέχνη, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος το απόγευμα της Πέμπτης.

«Σήμερα, ο κόσμος έχασε ένα δημιουργικό είδωλο», ξεκίνησε ο Αμερικανός πρόεδρος το μήνυμά του.

«Η Μισέλ και εγώ, μαζί με εκατομμύρια θαυμαστών, πενθούμε τον ξαφνικό θάνατο του Πρινς», εξομολογήθηκε, τονίζοντας ότι «πολλοί λίγοι καλλιτέχνες επηρέασαν τον ήχο και την πορεία της μουσικής τόσο βαθιά ή άγγιξαν τόσους πολλούς ανθρώπους με το ταλέντο τους όσο ο Πρινς».

Στη συνέχεια ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε αναφορά στην καλλιτεχνική πορεία του μέγα σταρ από τη Μινεσότα.

«Ως ένας από τους πιο προικισμένους και παραγωγικούς μουσικούς της εποχής μας, ο Πρινς τα έκανε όλα. Funk. R&B. Rock 'n roll. Ήταν ένας δεξιοτέχνης σολίστας, λαμπρός αρχηγός συγκροτήματος και ένας ηλεκτρισμένος ερμηνευτής».

Επικαλούμενος τα λόγια του εμβληματικού καλλιτέχνη της ποπ, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε την προσωπικότητά του.

«"Ένα ισχυρό πνεύμα υπερβαίνει τους κανόνες", είχε πει κάποτε ο Πρινς και κανενός άλλου το πνεύμα δεν ήταν πιο ισχυρό, πιο τολμηρό και πιο δημιουργικό. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του, το συγκρότημά του και όλους όσους τον αγάπησαν», κατέληξε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, που προστέθηκε στα μηνύματα χιλιάδων θαυμαστών που κάνουν το γύρο του κόσμου από το πρωί.

Όπως μεταδίδει το CNN International, ο Πρινς είχε παίξει μουσική μαζί με τον Στίβι Γουόντερ (Stevie Wonder) σε πριβέ πάρτι, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στον Λευκό Οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ