ΚΟΣΜΟΣ

Πώς δύο ανήλικες σκλάβες ξέφυγαν από τα χέρια των τζιχαντιστών (pic)

Πώς δύο ανήλικες σκλάβες ξέφυγαν από τα χέρια των τζιχαντιστών (pic)
Alexander Koerner/Getty Images/Ideal Images

Μια συγκλονιστική ιστορία που εκτυλίχθηκε στα περίχωρα της Μοσούλης και είχε ως πρωταγωνίστριες μια 12χρονη Γεζίντι και τη 17χρονη θεία της έρχεται να μας υπενθυμίσει τις δυσκολίες που βιώνει η συγκεκριμένη μειονότητα και δη οι κοινότητες της που ζουν στη Συρία.

Όπως αναφέρεται σε διεθνή ΜΜΕ και επιβεβαιώνεται από τη Vian Dakhil, τη μοναδική Γεζίντι μέλος του ιρακινού κοινοβουλίου, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν φυλακίσει τα δύο κορίτσια σε ένα σπίτι και τα κρατούσαν ως σκλάβες για περίπου τέσσερις μήνες.

Μην έχοντας τρόπο διαφυγής, οι δύο ανήλικες Γεζίντι έπρεπε να σκεφτούν κάποιο τέχνασμα για να σωθούν.

Αρχικά ζήτησαν από τους τζιχαντιστές υπνωτικά χάπια λέγοντάς τους ότι δυσκολεύονται να κοιμηθούν. «Όταν πια απέκτησαν ικανοποιητικό αριθμό χαπιών, τα έριξαν στο τσάι των τζιχαντιστών και περίμεναν μέχρι αυτά να επιδράσουν. Οι μαχητές δεν άργησαν να αποκοιμηθούν και όταν αυτό συνέβη, τα δυο κορίτσια δραπέτευσαν», δηλώνει η Dakhil στην κουρδική εφημερίδα BasNews.

Η 12χρονη επανενώθηκε με τη μητέρα και την αδελφή της, εντούτοις οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να κρατούν ως ομήρους τις άλλες δύο αδελφές της.

Σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, το Ισλαμικό Κράτος κρατά ως σκλάβες περίπου 3.500 Γεζίντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ