Αυστρία: Θρίαμβος της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές
Θρίαμβος για την ακροδεξιά στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των exit poll από τα αυστριακά ΜΜΕ, ο υποψήφιος του κόμματος της Ελευθερίας , Νόρμπερτ Χόφερ συγκεντρώνει το 36,7% των ψήφων.
Για τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει είσοδο στο δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου, παλεύουν ο Αλεξάντερ Βαν Ντε Μπέλεν που υποστηρίζεται από τους Πράσινους ο οποίος φαίνεται να συγκεντρώνει 19,7% και η ανεξάρτητη Ίρμαρντ Γκρις με 18,8%.
Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα αποτελέσματα θα είναι η πρώτη φορά από το 1945 που η Αυστρία θα έχει πρόεδρο που δεν υποστηρίζεται από τους Σοσιαλδημοκράτες ή το Λαϊκό Κόμμα.
Τα αποτελέσματα προκαλούν σοκ στο αυστριακό πολιτικό σκηνικό δύο χρόνια πριν τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα που πετυχαίνει η ακροδεξιά σε ομοσπονδιακό επίπεδο στην ιστορία της.
Υπάρχει αλληλοκατανόηση ανάμεσα σε Πούτιν και Γουίτκοφ αποκαλύπτει σύμβουλος του Κρεμλίνου
23:48
Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα αναχώματα Βαλομανδρίου και Ρογκίων (pics)
23:38
Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι - Σχεδίασε το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο
23:29
Παναθηναϊκός - Βαλένθια 79-89: Οι «πράσινοι» πλήρωσαν με ήττα το κακό τους β' ημίχρονο
23:21