ΚΟΣΜΟΣ

Οκτώ δολοφονίες στο Οχάιο για υπόθεση ναρκωτικών

Οκτώ δολοφονίες στο Οχάιο για υπόθεση ναρκωτικών
YouTube

Οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν ενώπιον τριών μεγάλων καλλιεργειών μαριχουάνας μετά την ανακάλυψη οκτώ πτωμάτων σε αγρόκτημα στο Οχάιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα της πολιτείας, Μάικ Ντεβίν.

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι δολοφονίες οκτώ μελών μιας οικογένειας σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα η μικρή κοινωνία του Πίκετον, μιας κωμόπολης περίπου 2.000 κατοίκων, είναι συγκλονισμένη από την ψυχρή δολοφονία της οικογένειας.

Τα θύματα, από 16 ως 44 ετών, έφεραν τραύματα από όπλο στο κεφάλι ενώ από την έρευνα προκύπτει ότι σκοτώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν, μεταξύ αυτών και μια μητέρα που κοιμόταν με το τεσσάρων ημερών μωρό της δίπλα της. Το νεογέννητο μαζί με ένα μωρό έξι μηνών κι ένα τρίχρονο παιδί, επέζησαν. Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι δολοφονίες έγιναν τα ξημερώματα.

«Ήταν μια προμελετημένη εκτέλεση οκτώ ανθρώπων,» δήλωσε ο Ντεβίν. «Ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη επιχείρηση και αυτοί που την ανέλαβαν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμποδίσουν την έρευνα και την δίωξή τους.»

Ο δράστης ή οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρό τους την οικογένεια Ρόντεν, δήλωσε ο σερίφης της περιοχής, χωρίς όμως να διευκρινίσει τους λόγους.
«Τους είχα προειδοποιήσει ότι αποτελούσαν στόχο, να οπλοφορείτε, τους είπα

Σύμφωνα με τον Ντεβίν, έχουν ανακριθεί ήδη 50-60 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία έλαβε πάνω από 100 πληροφορίες και περίπου 18 αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν να σχετίζονται με το έγκλημα.

Ο Ντεβίν δεν ήταν σε θέση να πει πόσα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα, ούτε επιβεβαίωσε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υπόθεση ναρκωτικών.

Τον Αύγουστο του 2012, οι αρχές είχαν καταστρέψει στην περιοχή πάνω από 1.200 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία πίστευαν ότι σχετίζονται με μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ