ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Προβάδισμα της παραμονής στην Ευρώπη έναντι του Brexit σε νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Προβάδισμα της παραμονής στην Ευρώπη έναντι του Brexit σε νέα δημοσκόπηση
REUTERS/ KEVIN COOMBS

Με το δημοψήφισμα στη Βρετανία να είναι μόλις δύο μήνες μακριά, το ποσοστό όσων είναι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ εξακολουθεί να έχει προβάδισμα σε σύγκριση με όσους υποστηρίζουν το Brexit.

Πιο συγκεκριμένα, σε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της Daily Telegraph, στην πρόθεση ψήφου υπέρ της παραμονής στην ΕΕ τάσσεται το 51% των ερωτηθέντων, καταγράφοντας μείωση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της περασμένης εβδομάδας.

Στο αντίθετο στρατόπεδο, υπέρ του Brexit, τάσσεται το 43%, ποσοστό ενισχυμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.
Ανάμεσα σε εκείνους που δηλώνουν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, το 51% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της παραμονής, έναντι 46% που υποστηρίζει το Brexit, ενώ μόλις το 3% δηλώνει αναποφάσιστο.

Συνολικά, ωστόσο, ένας στους πέντε ψηφοφόρους (21%) παραμένουν αναποφάσιστοι ή δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν γνώμη.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, τα ποσοστά είναι πιο διευρυμένα: το 57% θεωρεί πως θα επικρατήσει η παραμονή στην ΕΕ, ενώ μόλις το 21% πιστεύει ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ του Brexit.

Η πρόθεση των υποστηρικτών της παραμονής να προσέλθουν στην κάλπη του δημοψηφίσματος καταγράφεται στο 66%, παρουσιάζοντας αυξητική τάση.

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (50% έναντι 22%) θεωρεί πως το μεταναστευτικό σύστημα της Βρετανίας θα βελτιωθεί με ένα Brexit, ενώ αντίθετα το 48% των ερωτηθέντων (έναντι 34%) θεωρούν πως η παραμονή στην ΕΕ θα έχει ως αποτέλεσμα μία ισχυρότερη βρετανική οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ