ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Τουρκία: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέο τρομοκρατικό χτύπημα
Τουρκικές ειδικές δυνάμεις έξω από το Ντολμά-Μπαχτσέ Τζαμί στην Κωνσταντινούπολλη REUTERS/Murad Sezer

Σε προειδοποιήσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία προχώρησε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στις τουριστικές περιοχές της χώρας:

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να λαμβάνει αξιόπιστες ενδείξεις ότι τρομοκρατικές ομάδες αναζητούν ευκαιρίες για να επιτεθούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Τουρκία», γράφει το μήνυμά της που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι οι τουρίστες στην Τουρκία έχουν επανειλημμένως αποτελέσει στόχους τρομοκρατικών ενεργειών.

Η Τουρκία έχει ζήσει πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας φέτος, με την πιο πρόσφατη στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα. Για ορισμένες εξ αυτών έχει κατηγορηθεί το «ισλαμικό κράτος», ενώ Κούρδοι μαχητές έχουν αναλάβει την ευθύνη για κάποιες άλλες.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές στον τομέα ασφαλείας. Αφενός, αποτελεί μέρος του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών, αφετέρου βομβαρδίζει αδιαλείπτως τον τελευταίο καιρό τις περιοχές που πλειοψηφούν οι Κούρδοι στα ανατολικά της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ