ΚΟΣΜΟΣ

Η μεταναστευτική κρίση θα κοστίσει 400 δισεκατομμύρια στη Γερμανία

Η μεταναστευτική κρίση θα κοστίσει 400 δισεκατομμύρια στη Γερμανία
REUTERS ATTENTION EDITORS/Bundesregierung/Steffen Kugler

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την εφημερίδα "Zeit", η προσφυγική κρίση θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Γερμανίας με 400 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς αναμένεται άφιξη 3,6 εκατομμυρίων προσφύγων μέχρι το 2020.

Η έρευνα διεξήχθη από το γερμανικό Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), το οποίο αναφέρει ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης επιδεινώνεται και η οικονομική.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, όσο πιο σύντομα ενταχθούν οι πρόσφυγες στην γερμανική κοινωνία, τόσο λιγότερο θα είναι το κόστος. Συγκεκριμένα, αν το 60% των μεταναστών που κατευθύνονται προς τη Γερμανία, ενταχθούν στη ζωή και την καθημερινότητα, το κόστος των προσφύγων θα μειωθεί σε 218 δις ευρώ.

Αντίθετα, εάν η προσφυγική ένταξη δεν είναι επιτυχής, αυτό σημαίνει ότι οι μετανάστες θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας σε 20 χρόνια. Μέχρι τότε, η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να καλύψει την κοινωνική πρόνοια και τα έξοδά της, σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εφημερίδας.

Το 2015, περίπου ένα εκατομμύριο πρόσφυγες εισήλθαν στη Γερμανία, και υπάρχει ήδη μεγάλη αντίδραση από τους πολίτες της χώρας που θεωρούν ότι θα υπάρξει οικονομική αστάθεια, σύμφωνα με το RT.

Μάλιστα, μια πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το 81% των πολιτών θεωρεί ότι η κρίση βρίσκεται εκτός ελέγχου, υπό την ηγεσία της Άνγκελα Μέρκελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ