ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ελικοπτέρου στη Νορβηγία με 13 επιβαίνοντες

Συντριβή ελικοπτέρου στη Νορβηγία με 13 επιβαίνοντες
NTB Scanpix/Bergens Tidende/via REUTERS

Ένα ελικόπτερο συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή της Νορβηγίας, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν τις σορούς 11 ανθρώπων ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των άλλων δύο επιβατών του ελικοπτέρου, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης σε τοπικό δίκτυο.

Ανάμεσα στους 13 επιβάτες ήταν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν Νορβηγοί, ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με την νορβηγική αστυνομία οι 13 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου είναι εργαζόμενοι σε πλατφόρμα πετρελαίου και η συντριβή έγινε κοντά στην πόλη Μπέργκεν.

Αρκετοί από τους επιβαίνοντες βρέθηκαν στην θάλασσα, όπως δήλωσαν μάρτυρες στο Ρόιτερς ενώ το ελικόπτερο είναι παγιδευμένο σε μια νησίδα.

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας.

Στην περιοχή δυτικά του Μπέργκεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, τα ελικόπτερα εκτελούν πολύ συχνά πτήσεις μεταφέροντας εργαζομένους σε πετρελαϊκές πλατφόρμες.

Το μοντέλο του ελικοπτέρου είναι Eurocopter, σύμφωνα με τη νορβηγική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

“Αντιμετωπίσαμε προβλήματα με αυτό το μοντέλο ελικοπτέρου το 2012, όταν εντοπίστηκαν λάθη στο κύριο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό το μοντέλο έλαβε περιορισμούς πτήσεων το 2012 και το 2013”, ανέφερε η Αεροπορία σε δήλωση.

Η νορβηγίδα πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter πως τα νέα για την συντριβή του ελικοπτέρου είναι απαίσια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ