ΚΟΣΜΟΣ

Νεαρός Ινδός αυτοπυροβολήθηκε βγάζοντας σέλφι

Νεαρός Ινδός αυτοπυροβολήθηκε βγάζοντας σέλφι
Ministry of Internal Affairs of the Russian Federation

Ένα νεαρό αγόρι στην Ινδία πέθανε από πυροβολισμό στο κεφάλι, στην προσπάθεια του να τραβήξει μία σέλφι.

Ο 15χρονος Ραναντίπ Σίνγκ (Ranandeep Singh), πόζαρε με το πιστόλι του πατέρα του, ένα 32αρι, όταν κατά λάθος πάτησε τη σκανδάλη. Το ατύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Μάνοζ Κούμαρ (Manoj Kumar), υπάλληλο του αστυνομικού τμήματος της πόλης Πάθανκοτ.

Μάλιστα, το όπλο δεν είχε ασφάλεια, όπως αναφέρει το CNN. Συγκεκριμένα, τα στατιστικά δυστυχημάτων, θέτουν την Ινδία μια από τις πρώτες χώρες στους θανάτους από σέλφι. Από τους 49 θανάτους, μέσα σε τρία χρόνια παγκοσμίως, η Ινδία μετράει 19, δηλαδή 40% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό το χρόνο, η έξαρση των θανάτων στη Βομβάη, οδήγησε τις Αρχές στην απόφαση να απαγορεύσουν τις σέλφι φωτογραφίες. Η κατάσταση αυτή ανάγκασε μάλιστα την αστυνομία να παρέμβει με επιχειρήσεις σε περιοχές υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών, οι οποίες είναι μια ζώνη όπου οι νέοι κουβαλούν μαζί τους σέλφι στικς.

150709164517 russian selfies 1 exlarge 169

Πηγή: Ministry of Internal Affairs of the Russian Federation

Εκτός από την Ινδία, τα ίδια βήματα ακολουθεί και η Ρωσία. Οι Αρχές έχουν δημιουργήσει ένα φυλλάδιο που ενημερώνει τους πολίτες για τους θανατηφόρους κινδύνους. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και ένα σχεδιάγραμμα που υπενθυμίζει ότι «οι σέλφι και τα όπλα, σκοτώνουν».

Indian teen dies after accidentally shooting himself while taking selfie

By Chieu Luu and Huizhong Wu, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ