ΚΟΣΜΟΣ

Βρέφος με 31 δάχτυλα στα άκρα του

Βρέφος με 31 δάχτυλα στα άκρα του

Ο Χονγκ Κονγκ είναι 4 μηνών, ζει στην Κίνα και έχει 31 δάχτυλα στα άκρα του. Γεννήθηκε στην Πινγκγιάνγκ τον Ιανουάριο με 15 δάχτυλα στα χέρια και 16 στα πόδια, ενώ δεν έχει αντίχειρες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το παιδί πάσχει από πολυδακτυλισμό, μία πάθηση που εμφανίζεται στους ανθρώπους, τους σκύλους και τις γάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου υγείας της Ατλάντα, η συχνότητα εμφάνισης πολυδακτυλισμού είναι μία σε κάθε 1.000 γεννήσεις. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα επιπλέον δάχτυλα αφαιρούνται χειρουργικά και για αυτό το λόγο οι γονείς του παιδιού συγκεντρώνουν χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα της επέμβασης στο μωρό τους.

Η ασθένεια είναι κληρονομική κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Χονγκ Κονγκ, καθώς η μητέρα του είχε έξι δάχτυλα στα πόδια της. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNN ο πατέρας του παιδιού, Ζου Τσενκλίν, είναι ακόμη πολύ μικρό το παιδί για να γίνει η επέμβαση. Ταυτόχρονα, η περίπτωσή του είναι πολύ πιο περίπλοκη, καθώς δεν απαιτείται μόνο η αφαίρεση των επιπλέον δαχτύλων αλλά και η ανακατασκευή των πελμάτων, ενώ χρειάζεται να αντιμετωπιστεί με χειρουργείο και η απουσία αντιχείρων.

Το κόστος της επέμβασης θα ξεπεράσει τα 30.000 δολάρια, ανέφερε ο πατέρας και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει 6.00 δολάρια.

Chinese boy born with 31 fingers and toes; parents hope for surgery

By Jareen Imam, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ